Carla Torres Danés, Candela Antón, Imma Colomer i Isabel Rocatti obren la temporada de la sala Dau al Sec

Rubén Garcia Espelta

Dau al Sec Arts Escèniques, la sala teatral que va iniciar la seva activitat ara fa un any, estrena nova temporada. L’equipament del Poble Sec, que compta amb la direcció artística de Mercè Managuerra, presenta part d’una segona temporada plena de nous reptes.

La programació proposa dinamitzar la reflexió, i el diàleg, provocar l’agitació, i teixir una xarxa de complicitats amb el barri. «Tenim la ferma convicció que les arts escèniques poden contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones i facilitar un microclima d’empara càlid i fèrtil, que propiciï la interacció social«, comenta Managuerra.

La sala Dau al Sec Arts Escèniques seguirà apostant per l’exhibició de creacions de petit format en una combinació eclèctica d’espectacles, laboratoris i esdeveniments dins l’àmbit de la cultura escènica.

La programació

El projecte, liderat per Managuerra, aposta per obrir les seves portes a joves companyies per tal que puguin fer residències per poder dur a terme aquells projectes més sensibles i compromesos amb la realitat actual.

La primera residència va començar el passat juliol i s’estrenarà aquest mes sota la direcció de Carla Torres DanésQüestió d’Honor, de Lutz Hübner, un text que reflexiona sobre com afecta el patriarcat a les noves generacions i a les relacions que estableixen amb la societat en la que viuen.

Dau al Sec Arts Escèniques oferirà un cicle de lectures dramatitzades, que organitza en col.laboració amb AADPC. Després de l’èxit de la primera sessió a l’octubre, el dia 2 de desembre serà el torn de Tanzània, una tragicomèdia que parla sobre tot allò que volem fer i de les traves que la nostra consciència ens posa.

Imma Colomer serà l’encarragada de dirigir a Isabel Rocatti i Sara Schkot.

Thomas Richards, ànima del prestigiós WorkCenter of Jerzy Grotowski & Thomas Richards, presentarà de l’11 al 15 al desembre dos espectacles: The underground: Response to Dostoyevsky, una batalla narrativa de comèdia grotesca; i Cants de Tradició, una sessió de treball oberta, impartida pel propi Richards a membres de la companyia, que utilitza la tradició dels cants per treballar l’interioritat de les persones.

Interacció amb el barri

La interacció amb el barri és cada vegada més estreta. Les entitats socials i culturals properes ens ofereixen una possibilitat d’apropar les arts escèniques als seus col·lectius. És per aquest motiu que Dau al Sec ha programat, des de juliol passat, diverses activitats com un taller de cinema per a nens i nenes, o un assaig obert d’El Mercader de Venècia per a la gent gran.

I el pròxim 23 de novembre s’oferirà un Taller de Hip Hop amb el programa Median T La Danza destinat als més joves.

Aquestes són les primeres d’una llarga llista d’iniciatives de col·laboració, totes de caràcter gratuït, amb els veïns i veïnes del Barri del Poble Sec.

Escrito por
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista y gestor cultural. Responsable de contenidos editoriales de TeatreBarcelona.com. Ha trabajo en medios como Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Artículos relacionados
Descárgate la nueva Revista TeatreBarcelona Grec 2024

Descárgate la nueva Revista TeatreBarcelona Grec 2024

Tras cuatro ediciones y una pandemia molesta, TeatreBarcelona volvemos a editar la revista en papel Especial GREC: una mirada independiente y tranquila en el festival de Barcelona, pensada únicamente para […]

Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

La escena de teatro infantil y familiar de Barcelona tiene una larga tradición: ¡aprovéchala, sácalos de casa y llévalos a uno de los muchos espacios culturales que programan espectáculos para […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!