Valenciana (la realitat no és suficient)
3/07/2019
Una història valenciana

Els anys 90 van sacsejar la Comunitat Valenciana a nivell polític i social d’una forma contundent. Potser, el primer trigaria uns anys més a fer-se del tot evident, amb judicis que encara arriben fins als nostres dies, però a nivell social, els successos van calar molt fons amb fets tràgics que es van utilitzar per part d’alguns mitjans de comunicació com autèntica mercaderia de la premsa sensacionalista més cruel, inhumana i salvatge que va ser recolzada per una gran audiència. D’alguna forma, això també va marcar la nostra manera de consumir televisió (o de programar-la), tot i que es podria extrapolar també a altres factors que han anat evolucionant a la seva manera fins al nostre present. Així, l’obra ens trasllada a aquests fets en una dramatització ben portada que alterna entre si tres històries amb una alta exposició de detalls que denoten la seva documentació. A més, la posada en escena dinàmica resulta atractiva i aconsegueix que l’espectador pugui portar millor tota la informació que se li està donant. En aquest sentit, l’obra resulta ser densa donat que potser s’excedeix en explicar massa coses, les quals són tan potents i sucoses que donarien per fer tres obres independents, i la seva durada de dues hores i quart s’acaba per fer una mica pesada. Tot i això, la funció resulta interessant i els seus punts forts s’acaben per imposar, gràcies també a un repartiment excel·lent que sosté una història que ha marcat tota la Comunitat i, segurament, l’estat espanyol fins als nostres dies.

Todo lo que necesitas para ir al teatro

Valenciana (la realitat no és suficient)

Valenciana (la realitat no és suficient)

Valenciana (la realitat no és suficient)  es un espectáculo escrito y dirigido por Jordi Casanovas que narra la historia de tres jóvenes amigas durante la crisis de los años noventa en Valencia.

Sinopsis

Al principio de los años noventa, después de años de euforia, de modernización y de proyección internacional, el país se enfrenta a una importante crisis económica y de valores. Tres jóvenes amigas, que se conocieron estudiando periodismo, ven como sus caminos vitales se van separando a medida que esta crisis se hace mayor. Valeria inicia la búsqueda de su identidad por las discotecas de la Ruta Destroy. Ana cubre el crimen más traumático de la historia de España para la televisión valenciana. Y Encarna dirige la comunicación de un joven político que marcará un cambio de paradigma en todo el territorio valenciano. Un viaje de más de diez años por una historia de amistad, de música electrónica, de televisión y de miedos contemporáneos. Un viaje a un pasado reciente que nos permite releer el más inmediato presente.

Valoración colaboradores

Valoración espectadores
Sé el primero en dejar tu valoración
Artículos relacionados
Jordi Casanovas: “El teatre s’ha allunyat de l’emoció perquè la televisió li ha furtat aquest paper”

Jordi Casanovas: “El teatre s’ha allunyat de l’emoció perquè la televisió li ha furtat aquest paper”

19 Juny 2019

Per Neus Molina / @neusmolina Valenciana és un viatge per deu anys de la nostra història recent. Un recorregut de formigó, política de l’espectacle, reality i els ritmes ballables i […]

Especial Festival Grec 2019, descarrega't la revista de TB

Especial Festival Grec 2019, descarrega't la revista de TB

17 Juny 2019

Publiquem la quarta revista en paper de TeatreBarcelona! Aquest és el quart estiu que TeatreBarcelona editem una revista en format paper, dedicada a un dels esdeveniments culturals més importants de […]

Hay que ser usuario de Teatre Barcelona
¡Únete, es gratuito! Ya somos más de 80.000

¿Ya estás registrado?

He olvidado la contraseña

Crear usuario

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.