Un joc sobre la comunicació

Vale vale vale

Vale vale vale
09/02/2020

Una proposta amb dramatúrgia i direcció d’Alejo Levis és el primer projecte d’aquesta nova, i jove, companyia, que ens parla de dues dones, la Ginebra Vall i la Cintia Ballbé, que s’enfronten a la creació d’un projecte en comú i no aconsegueixen trobar el camí de consens. Una proposta que ens parla sobretot de l’amistat entre les dues.

VALE VALE VALE està concebuda com un joc amb l’espectador. Una tercera persona, la Mariona Ibañez, que és també l’ajudant de direcció, actua de mediadora entre les dues actrius enfrontades en la creació del projecte: «Heu parlat ja massa. Massa paraules, molta palla, molta tonteria…. Com més parleu, menys clar està tot. I claredat és el que més necessiteu ara si volem salvar això. Us proposo un joc«.

El joc és senzill i demanen la col·laboració del públic, abans d’entrar a la sala, i un cop dins de la sala. Elles (en teoria), s’imposen un màxim de 500 paraules per dir-se el que realment pensen. Qui arribi abans al límit de paraules perd. Dos voluntaris del públic aniran contant les paraules de cada una d’elles, i un tercer voluntari, cronometro en mà, establirà l’inici i el final del duel que ha de durar màxim 30 minuts.

Un joc sobre la comunicació entre les persones, quan les paraules es converteixen en armes i no serveixen per apropar posicions, fins que de mica en mica el joc canvia i una petita descoberta respecte al paper de la mediadora, farà que la Ginebra i la Cintia es comencin a entendre i facin prevaldre l’amistat que les uneix.

Com a idea, ja a la roda de premsa, ens ha semblat esplèndida, un projecte metateatral basat en Z. Bauman que sosté que la vida és una successió de nous inicis amb breus finals. Un joc que enfronta a dues amigues amb l’única finalitat de què es retrobin, i per fer-ho, en el projecte fan servir diferents narratives i han utilitzat ordinador, pantalles, teatre d’objectes, gravacions, mòbils … però malauradament cap d’elles acaba de quallar.  Potser el millor de tot ha estat voler involucrar a l’espectador des del moment zero.

Una idea esplèndida amb un resultat, sempre sota la nostra òptica, força decebedor. Hi ha hagut moments en què ens ha semblat que el plantejament feia aigües. Unes interpretacions mancades de credibilitat que ens ha fet pensar en un treball de final de carrera, mes que en una proposta realment acabada.

Sabem que han estat dos anys treballant la proposta i de les il·lusions que han posat en aixecar aquest espectacle; precisament per això, lamentem sincerament donar aquesta opinió, però seguint la nostra línia, hem de dir el que ens ha semblat amb tota sinceritat.

Per poder veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

 

← Volver a Vale vale vale

¡Enlace copiado!