Francesc Cuéllar versus Pere Calders

Una mica de llibertat (si us plau)

Una mica de llibertat (si us plau)
13/10/2015

«Una mica de llibertat, si us plau» és un monòleg escrit i interpretat per l’actor Francesc Cuéllar.

En Francesc Cuellar ens ha interpretat, d’una manera espectacular, la historia d’un home que és mort, mitjançant un recull de contes de Pere Calders que ha lligat d’una manera molt ingeniosa.

Entrem a la sala i sota un plàstic blanc podem observar que hi ha un home. La posada en escena és minimalista i amb un aire de fredor. El terra és ple de sorra fina. Del sostre hi pengen diversos objectes…una camisa, un barret, una cullera i petits saquets.

La il.luminació és una part important d’aquest espectacle, uns punts de llum de diferents colors ens situaran en diferents moments.

La música que ha triat són dues peces que m’agraden molt, “Casta Diva” (Esparce sobre la tierra esa Paz .Que reinar haces en el cielo) i “Ne me quite pa” («Déjame ser la sombra de tu sombra, la sombra de tu mano, la sombra de tu perro»)

En Francesc Cuellar ens ha interpretat a un munt de personatges fàcilment diferenciats entre ells, utilitzant tons de veu i registres interpretatius diferents per cada història.

Un segon personatge entra en escena. L’actor Alejandro Bordanove, l’acompanya durant tota la representació; tot i que no parla serà la seva ombra, el seu mirall i alguns personatges secundaris de les seves aventures. Aquest personatge va cobert amb un mallot negre de cap a peus, fet que ens impedirà que li veiem el rostre, tot i que es pot apreciar en molts moments les expressions de la seva cara. Sensacional !!!

Sempre és un plaer escoltar els ingeniosos contes d’en Pere Calders.

Bon començament de La Vilella, llàstima que diumenge era l’últim dia d’aquesta representació.

Per cert, han incorporat seients a les grades. Ara no teniu excusa per no anar-hi !!!

VALORACIÓ: *** 1/2

← Volver a Una mica de llibertat (si us plau)

¡Enlace copiado!