Estranys al mig d’una festa familiar

Una família balla

Una família balla
30/03/2017

A l’octubre del 2015 la peça es va estrenar amb la família Frutós Nicolàs en el Festival TNT, amb un gran èxit de públic.

Dos anys després, l’Antic Teatre ha recuperat aquesta proposta protagonitzada aquest cop, per la pròpia família de les dos creadores: Mònica Almirall amb el seu pare Lluís Almirall i Mariona Naudín amb el seu pare Romà Naudin.

UNA FAMÍLIA BALLA és un projecte escènic que explora la possibilitat de modificar els rols i les jerarquies que heretem, i que sostenen la institució familiar. Dos pares i dues filles en escena ens reben vestits amb una granota taronja i cantant, dos músics els acompanyen, a l’escenari taules i cadires. Sangria a disposició de qui vulgui.

De cop i volta estan asseguts al voltant d’una taula, són presoners que parlen de com fugir de la presó en la qual estan, una metàfora de com sortir dels rols en els quals estan encasellats com a pares i com a filles. A partir d’aquesta escena desmunten la institució a través de la dansa i el cos. La filla assumeix el rol del pare i a l’inrevés.

Una proposta que no ens ha acabat d’agradar, possiblement perquè ens hem sentit exclosos d’aquesta festa familiar i no sabem encara el perquè; també hem de dir que en algun moment ens hem divertit i hem rigut amb alguna situació creada, però en conjunt no ens ha convençut.

En algun moment, ens hem arribat a preguntar … Que fem aquí al ben mig d’aquesta festa privada ?… i ens hem sentit com incomodes i intrusos de la intimitat d’unes famílies que no coneixem.

Valorem, això si, iniciatives trencadores com aquesta, malgrat que a vegades, com en aquesta ocasió, desconnectes i no t’acaba d’atrapar la història de la proposta.

Si desitgeu llegir la crònica sencera, només heu de clicar AQUÍ

← Volver a Una família balla

¡Enlace copiado!