Quan els declararem patrimoni?

Tricicle: Hits

Tricicle: Hits
09/12/2019

Com aquella malintencionada pregunta que descol·loca als infants de «qui t’estimes més, el papa o la mama», triar entre gags del Tricicle resulta igual de difícil i compromès. L’enormíssima producció d’aquests tòtems de la comèdia gestual és tan gran i tan perllongada en el temps, que prendre només un bocí t’obre la caixa dels records i desitges tornar a gaudir-los de dalt a baix, sense escatimar ni un gag. Però per obrir boca, val la pena acostar-se a HITS: l’antologia del millor de les seves creacions amb la que s’aparten del focus, després de vendre’s al Mago Pop el Teatre Victòria que compartien amb Dagoll Dagom i Anexa, i de demostrar durant més de 40 anys que són els reis fent riure al personal.

La cita és gairebé obligada per a qui no els conegueu. Fareu un menú degustació del més memorable d’aquesta companyia: des de troglodites que inventen la roda, dentistes, les diverses tipologies de públic que seu en platees i graderies, unes hostesses que reparteixen la premsa per la platea a les bones o a les males…

Els qui ja els coneixeu… Què dir-vos? Tricicle és la ITV que cal passar per carregar de bon humor l’esperit.

El pes dels anys no només ha platejat el cabell dels pallassos, sino que ha perfeccionat tots els números creats per Carles, Joan i Paco, que segueixen mantenint un ritme precís i aguantant alta la bandera d’un humor blanc i enginyós que agrada a grans i petits per igual. Tricicle ha transcendit generacions i ha travessat fronteres de tot el món, unint a la gent amb el noble i dificilíssim art de fer riure.

Si milers de persones avalen any rere any que el trio barceloní són història viva de la comèdia… Perquè no els declarem ja patrimoni cultural? Perquè no els hi dediquem una avinguda? Aprofitem que encara són tangibles, perquè sempre anem tard donant les gràcies a totes aquelles persones que s’han dedicat amb cos i ànima a fer-nos una mica més felices.

← Volver a Tricicle: Hits

¡Enlace copiado!