There Was a Fiesta!

4/12/2018

Ara t’ho cantem

La copla de Wisconsin ho duu tatuat al seu nom, i There was a fiesta és atractiva quan la llegim com el trajecte (la distància descomunal) entre la copla (entesa com a altaveu que retransmet aquella “Crónica sentimental de España) i el jazz lleuger que als 30 feia estralls als EEUU. Els standards de jazz que començaven a fixar el corpus de la música popular americana, de què hauria de beure tota la música que ha vingut després, eren censurats, a la vegada, pels sectors més reaccionaris de la societat estadounidenca. De la mateixa manera, la copla començava a ser mal vista, com tot allò que escapava al control del règim.

Cinta Moreno i Toni Vallès canten les cançons i canten la història, perquè el muntatge guanya quan prenen protagonisme les cançons, també des d’un punt de vista dramàtic. Quan són els diàlegs i els moviments escènics els qui han de fer avançar la trama, There was… perd pistonada i tot és una mica més ingenu. Les veus de Moreno i Vallès transmeten totes les emocions contingudes amb els matisos que demana la posada en escena. Se sobren els cantants i les cançons per a explicar la història.


Todo lo que necesitas para ir al teatro

There Was a Fiesta!

Vuelve al Tantarantana There Was a Fiesta!, un concierto y una obra de teatro al mismo tiempo. Un espectáculo híbrido, una comedia-concierto, un formato creado especialmente para explicar la historia de Patty Lemon y Martin Bennet: dos cantantes de jazz olvidados en los márgenes de la historia musical de nuestro país que estuvieron a punto de triunfar en la industria discográfica norteamericana.

Sinopsis

Tomando como hilo conductor las canciones del único concierto que Patty Lemon y Martin Bennet ofrecieron al mítico Carnegie Hall de Nueva York en 1959, There Was a Fiesta! explica la rocambolesca historia de esta pareja. Una cantante andaluza y un cantante catalán que se conocieron en la Barcelona de los años 40 y que terminaron jugando un papel determinante en el desarrollo de la música moderna.

There Was a Fiesta! es una comedia de Salvador S. Sánchez y Cinta Moreno que cuenta con la colaboración de la formación de jazz barcelonesa Joel Moreno Codinachs Trio.

Vídeo

Fotos + fotos

There Was a Fiesta!There Was a Fiesta!There Was a Fiesta!There Was a Fiesta!There Was a Fiesta!

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • Angels R. Coto

  Fantástica! Lo pasamos muy bien, la música es excelente. Felicidades!!!

  13/12/2018

 • gregorio gazapo rodrigo

  Carnegie Hall de Nueva york

  10/12/2018

 • 12345

  Lorena Cabeza Sabaté

  Una obra maravillosa te hace sentir que realmente estas en la época caracterizada. La música perfectamente interpretada acompaña en todo momento la originalidad y belleza de la actuación.
  Imprescindible y muy recomendada

  27/11/2016

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Un petit tresor és el que avui m’he trobat aL Tantarantana anant a veure aquest espectacle. Un argument molt senzill que és la base per portar-nos a fer un viatge a través de la música dels anys 40/50 al que nomenaria com a concert teatralitzat. Tots els ritmes tenen cabuda, swing, jazz, copla, tots ells clàssics que tots coneixem i hem escoltat en infinitat d’ocasions destacant un encadenat de diversos temes llatins, genial. Extraordinaria tant d’actriu com de cantant Cinta Moreno que transmet una alegria que s’encomana i que fa que de principi a fi empatitzes amb ella. Molt correcte l’actor que li fa costat Aitor Galisteo. Magnífics els tres músics que els acompanyen, Joel Moreno (guitarra), Oriol Roca (contrabaix) i Santi Colomer (bateria). Una escenografia senzilla però molt encertada d’Alberto Merino que ens situa en un local o club dels anys 50 acompanyat d’una perfecta il·luminació. M’ho he passat d’allò més bè, amb la ùnica pega que se m’ha fet molt curt. Fins diumenge 27 o sigui demà. Si podeu no us ho perdeu.

  27/11/2016

 • 12345

  Pep

  Originalital, diferent, correctíssima, ben interpretada, bons arranjaments a una música per gaudir i molt ben executada. Es menester acudir: IMPRESCINDIBLE!

  23/11/2016

 • 12345

  Magda Barceló Gómez

  Molt recomanable!

  Grans veus i millor acompanyament musical.
  Ens va agradar molt.

  23/11/2016

 • 12345

  Magda Barceló Gómez

  Molt recomanable!

  Grans veus i millor acompanyament musical. Ens va agradar molt!

  23/11/2016

 • 12345

  Lidia

  Fantàstica obra! “Viatge” als anys 50 a través d’unes veus encissadores…
  Totalment recomanable!!

  23/11/2016

 • 12345

  Lidia

  Fantàstica! “Viatge” als anys 50 a través d’unes veus encissadores…

  23/11/2016

 • 12345

  Maite Sabater

  És una molt bona obra. Poc convencional, en la que ens regalen cançons meravelloses. Gran qualitat vocal dels actors i bona companyia musical. Totament recomanable.

  22/11/2016

 • 12345

  Jose Luis Prado Jiménez

  Es una obra totalmente recomendable. Entretenida, divertida, con muy buenas adaptaciones musicales y con unos actores y músicos impecables. Las voces de los protagonistas son impresionantes y Cinta Moreno está sublime. Te atrapa desde el primer momento con su calidad vocal y te deja con ganas de volver a escucharla. No os la perdáis!!!

  22/11/2016

 • 12345

  Ivan

  Mai havia aplaudit tant. Fantástica

  22/11/2016

 • 12345

  Jaume

  Una obra muy sencilla pero extraordinaria, entras en su historia sin querer, los interpretes han sabido meterse en dentro de los personajes como si fueran ellos mismos y el trio de músicos fabulosos, las piezas muy bien interpretadas, se hace corta en tiempo, bravo, bravo, braviiiísimos todos, tendría que estar mas en cartel.

  22/11/2016

 • 12345

  Giandomenico Corvelli

  Imprescindible

  22/11/2016

 • 12345

  Sierra

  Geniales interpretaciones que te enganchan al divertido viaje de los protagonistas. Todo acompañado por unos musicazos que te regalan los oidos con temas de Rina Celi, Katia Morlands, las Hermanas Russell o Dinah Washington. Es dificil encontrar joyas así, tan disfrutables y que te dejan tan buen sabor de boca, y de aplauso.

  22/11/2016

 • 12345

  Rocío Manzano

  Hay que ir a ver esta original propuesta a caballo entre un concierto y una obra de teatro.
  Hipnótica Cinta Moreno.

  19/11/2016

 • 12345

  Laia

  Com a obra de teatre, francament molt mal guió.
  La música, bona, però no com per fer una obra. Repertori de festa major.

  17/11/2016

 • 12345

  Pilar

  Genial. Bones adaptacions musicals, so potent, veus potents. La Cinta Moreno espectacular en les seves interpretacions musicals de jazz, swing, samba, canço popular versionada i fins i tot de copla.
  Un espectacle molt simpàtic i alhora biogràfic sobre Patty Lemmon i Martin Bennet i la seva fugida d’una Espanya repressiva fins a una suposada lliure Amèrica.

  11/11/2016

Artículos relacionados