Els Sixto es superen

Tender Napalm

Tender Napalm
17/07/2017

Sixto Paz sempre ens sorprèn amb nous reptes. En aquesta ocasió ha estat amb l’obra “Tender Napalm” de Philip Ridley , una proposta complicada de la que els Sixto Paz juntament amb la companyia Psirc se n’han sortit amb nota.

Un text realment complicat, salvatge, poètic, metafòric i amb diàlegs punyents. Un duel entre un home i una dona que es troben en un moment complicat en la seva relació. S’estimen i s’odien. La mort de la seva filla els ha els ha porta a un terreny perillós. Tots dos han patit el mateix, però cadascun d’ells ho viu de manera diferent. Individualment.  Aïllats de la realitat que els rodeja, talment com si es trobessin en una illa deserta, són dos nàufrags que s’aferren o rebutgen tots aquells records que els pot fer la vida més suportable. La mort de la seva filla és el tsunami que els ha canviat la vida.

Al nostre davant veiem una relació de parella brutal i apassionada. Les paraules són les seves principals armes. Diàlegs que parlen d’amor, de sexe, de  jocs sexuals amb bales i granades de ma. Diàlegs plens de fantasia on apareixen naus espacials, animals mitològics i mostres marins. Diàlegs que passen de les carícies més delicades a convertir-se en un cop de puny sec a l’estómac.

Realment, tot i lo complicat que pot ser el text, és una de les millors propostes que he vist aquests darrers dies. Una proposta diferent, arriscada i original que no deixa indiferent a ningú.

Només em resta que felicitat a Pau Roca per un fantàstic treball de direcció, a Mercedes Boronat, encarregada del moviment, per regalar-nos moments realment hipnòtics i visualment increïbles com el de l’Ariadna Cabrol amb l’ajut de Wanja Kahlert caminant perpendicularment per la paret, a Pau Roca i Ariadna Cabrol per unes interpretacions magnífiques, a la companyia Psirc (Wanja Kahlert, Anna Pasqual i Adrià Montaña) per fer visibles les imatges més fantasioses de la peça i a Guillem Gelabert que des del meu punt de vista ha estat un dels punts més importants de l’obra, amb la il·luminació ha creat unes imatges realment extraordinàries.

 

Si sou dels que us heu perdut aquest espectacle, no us preocupeu , al gener tindreu una nova oportunitat d’anar-la a veure!!!

← Volver a Tender Napalm

¡Enlace copiado!