“Una petita joia teatral”  

Si jo no hi fos

Si jo no hi fos
21/10/2017

“Si jo no hi fos (la festa seria més divertida)” és el nou espectacle de creació col·lectiva de la Cia. Espai en Construcció, que podeu veure al teatre La Vilella.

És la segona obra de la companyia: La primera “Et vindré a tapar” va ser tot un èxit de públic i de crítica; fins hi tot molts la vam tornar a veure en altres espais on es va representar.

Roger Ribó, director, juntament amb les tres actrius Maite Bassa, Montse Bernad i Blanca Solé, i l’actor Xavier Pàmies (membre de La Trama Produccions) han construint una magnífica peça, un espectacle d’aquells que en diem rodó.

En aquesta proposta de nou la música hi és present durant tota la funció, però aquesta vegada en comptes del so melancòlic del violí, ideal pel tema que tractava l’anterior muntatge, en aquesta ocasió s’ha triat la força del so de la guitarra elèctrica de l’ Albert Martí (membre de la banda Trast), que amb la seva música reforça les emocions i sentiments de l’obra.

 

Espai en Construcció segueix mantenint el minimalisme escenogràfic. Representat a tres bandes i en un espai íntim, són els mateixos actors, amb l’ajuda d’un marc rectangular envoltat de llums leds i la imaginació del públic, qui construeixen els diferents espais escènics (bar, llibreria, pis) i els diferents objectes escenogràfics ( un mirall, una porta o la barra d’un bar).

El disseny de llums de la Cristina Rodríguez, és una part del tot important en aquest muntatge. Una il·luminació on els diferents tons i intensitat de llum marquen el ritme i els canvis d’escena, fins hi tot ajuden a remarcar el moviment i les emocions dels personatges.

Imaginació però, la d’aquesta companyia!!!, no en el que ens diuen, sinó com ho diuen per explicar-nos les nostres pors interiors i les nostres inseguretats, mitjançant una història d’amor i desamor.

El que per mi ha estat el millor d’aquesta obra, a part de les magnífiques actuacions de tots quatre actors, és que fa visible la consciència on resideixen les nostres pors i inseguretats, conceptes abstractes als que fa referència el títol de l’obra, Si jo no hi fos (les pors, les inseguretats), la festa (la vida), seria més divertida.

 

“Si jo no hi fos, la festa seria més divertida, ho sé. Però jo sempre hi seré. I quan em miris als ulls, sabràs la veritat”  

 

Una petita joia que no us podeu perdre !!!

← Volver a Si jo no hi fos

¡Enlace copiado!