El ressorgiment

Shirley Valentine

Shirley Valentine
22/09/2018

Són moltes les dones que han dedicat i dediquen gran part de la seva vida a ser mestressa de casa, fer la compra, cuinar, planxar, cuidar del marit i educar dels fills. La Shirley, la protagonista d’aquesta comèdia, és mestressa de casa, una dona abnegada que s’ha oblidat de viure. La seva vida és monòtona, avorrida. El seu dia a dia s’ha convertit en: sortir a comprar, preparar el dinar i tenir-ho tot a punt per quan torni el seu marit a casa. És una dona que se sent sola, fins hi tot parla sola. Un dia se n’adona que no és qui volia ser, que el temps ha passat . On és aquella noia alegre, plena d’ il·lusions i somnis?. Ara són ell i ella. Tot a deixat de tenir sentit. Un fet inesperat fa que es replantegi moltes coses. Pren una decisió. Té l’oportunitat de poder ser qui en realitat vol.

L’escenografia, el vestuari i la caracterització ens mostren com és el personatge i quina és la seva vida. En un primer moment tot és pla, llis, sense formes. Mica en mica es va transformant i les coses començant a tenir forma, volum i dimensió. La Shirley no sols recupera la seva identitat perduda, sinó que descobreix una nova Shirley Valentine.

L’actriu Mercè Aránega es fica dins la pell de la Shirley, i far ressorgir a la valenta i meravellosa Shirley Valentine. La seva interpretació és magnífica. Penso que supera amb escreix un dels reptes més difícils que se li pot demanar a un actor, haver d’interpretar a un personatge en constant transformació emocional. La Shirley és un d’aquests personatges. Ella és divertida, tendre, irònica i valenta.

Shirley Valentine simbolitza la possibilitat de canviar, d’alliberar-se i independitzar-se.  És l’esperança d’un nou començament. És la valentia. És decidir viure la vida.

 

No us la perdeu !!!

← Volver a Shirley Valentine

¡Enlace copiado!