Santa, santa Evita,…

Requiem for Evita

Requiem for Evita
11/05/2018

No és la primera vegada que Jordi Prat i Coll presenta una obra de teatre basada en la figura d’Eva Perón; l’any 2004 va traduir al català i portar a escena l’“Eva Perón” de Copi, un text que en el seu dia se’l  va titllar de “malson carnavalesc” i “mascarada macabra” en el diari Le Figaro.

En el 2014, Prat i Coll va dirigir l’obra “Liceistas i cruzados” de Serafí Pitarra al TNC. Direcció musical i pianista Andreu Gallén i entre els intèrprets hi havia l’Anna Moliner i Jordi Vidal . La química que desprenien aquests dos grans actors, van inspirar a Jordi Prat i Coll de crear “Requiem for Evita”, una peça de teatre musical a lo Andrew Lloyd Webber.

L’espectacle és una missa, tal com indica el seu títol, i pels creients de la figura d’Evita.

“Santa, santa Evita, madre de todos los ninos” . La fe com a quelcom contemporani. No hi ha que veren a la figura de Maradona, o la mateixa Madonna?. Dons de la mateixa manera a Evita la van santificar, fins hi tot la van deïficar.

“Eva Perón no está muerta, está más viva que nunca. Hasta hoy la hemos amado; a partir de hoy adoraremos a Evita” (fragment d’Eva Perón de Copi)

A partir d’anècdotes de la biografia d’Evita  ( la de l’origen de la mongeta perona, els seus començaments d’actriu de telenovel·la, el seu encontre amb els dictadors espanyols, la seva amistat amb la Piquer i tot el que va passar-li després de morta ), del llibre autobiogràfic de la Perón “La razón de mi vida” i algun que altre episodi, es crea una misa participativa, en la que hi ha lectura d’evangelis, eucaristia, comunió, cants i pregaries, tot lligat per cançons de musicals que de seguida reconeixereu fins i tot tangos i coples, amb les lletres perfectament adaptades a la trama de l’espectacle de la ma de David Pintó.

“Evita es irremplazable. ¿Quién, como ella, podría inmolar su vida y su generosidad de mujer por la causa del obrero, del campesino, del oprimido?” (fragment d’Eva Perón de Copi)

 

Dir que és divertida és quedar-se curt !!!

Dir que les veus són increïbles és quedar-se curt !!!

Pell de gallina amb “Don’t cry for me Argentina”, “Requiem for Evita/Oh, What a Circus”, “I dont know how to Love”, … i uns quants hits de musicals que de segur coneixereu només d’escoltar-los.

L’espectacle és en català amb cançons en castellà, català, anglès i llatí.

Interpretada per tres actors, dos fixes: Jordi Vidal i Andreu Gallén, i un tercer que es van intercanviant dia de funció: Anna Moliner i Ivan Labanda. El dia que hi vaig anar era el torn de l’Ivan Labanda, però al ser el dia de l’estrena, el bis el va fer l’Anna Moliner, que es trobava entre el públic. Un regal del cel !!!

No us el perdeu!!!

← Volver a Requiem for Evita

¡Enlace copiado!