100 anys d’història de Catalunya en 16 cançons.

Quartet Mèlt: Imparables

Quartet Mèlt: Imparables
24/06/2019

Al mes de desembre de l’any passat va tenir lloc la roda de premsa (vegeu l’enllaç) de presentació d’IMPARABLES, la proposta musical protagonitzada pel quartet Mèlt amb la narració dramatitzada, direcció i interpretació d’Òscar Orbezo. No vam poder anar a El Molino on es va estrenar, i fins ara, al mes de juny, no hem pogut anar a veure l’espectacle al Teatre Poliorama.

Una proposta descrita com un viatge en el temps i la música, on el punt de partida són els Cors de Clavé i a partir d’allà viurem, d’entre altres èpoques, els cabarets de Barcelona dels anys 20, la Catalunya republicana, la Guerra Civil, la vaga de tramvies, el consultori de l’Elena Francis, la visita dels Beatles, la Nova Cançó, el 23-F, els Jocs Olímpics de Barcelona….

Un espectacle que inclou 16 cançons arranjades per 15 compositors diferents:  Michèle Alderete, Josep Baucells, Joan-Pau Chaves, Sebastià Gris, Bernardo Latini, Dani López, Josep Ollé, Xavier Pastrana, Xavier Puig, Pepa Roldán, Xavier Sans, Gerard Sesé, Arnau Tordera, Josep Vila i Paco Viciana. Totes les cançons interpretades a Capella, sense cap música enllaunada i una posada en escena amb un caràcter de Musical. Només una guitarra i un cajón apareixen a dues de les cançons.

El Quartet Mèlt és un grup vocal jove format a Sabadell l’any 2012, integrat per quatre cantants procedents de diferents indrets de Catalunya units pel món del cant coral català. Ells són la soprano Magalí Sare (Bellaterra), la contralt Ariadna Olivé (Barcelona), el tenor Eloi Fort (Tarragona) i el baríton Oriol Quintana (Sabadell).​ En aquesta ocasió, Carolina Alabau ha substituït a la Magalí Sare.

La popularitat del grup es va veure impulsada l’any 2015, gràcies a la seva participació en la tercera temporada del concurs musical de TV3 «Oh happy day», de la qual es van proclamar guanyadors. Al desembre del mateix any van col·laborar en el disc de la Marató i l’abril de 2016 van publicar el seu primer disc «Maletes» on recullen peces treballades al llarg de la seva trajectòria. El novembre de 2017 van publicar el seu segon disc «Xarrampim!» dedicat a les nadales.

Òscar Orbezo és el narrador i guionista de l’espectacle que se’ns presenta en format de petit musical amb una part d’audiovisual històric, de Jofre Borràs. L’Òscar ens situa en el context de la cançó que immediatament interpreten els membres del Quartet. Una senzilla coreografia de la mà d’Anna Rosell i l’escenografia de Jordi Bulbena que presenta com a únics elements un banc, i a una banda de l’escena una taula, unes cadires i una ràdio. La il·luminació és de Sergi Santafe i el so de Joan Artigas.

Una proposta molt correcta, amb un fort caràcter reivindicatiu i catalanista, a estones divertida i on destaquen per sobre de tot, els membres del quartet i la seva gran qualitat i versatilitat coral.

Per poder veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Volver a Quartet Mèlt: Imparables

¡Enlace copiado!