Girafes de colors en un zoo de primària

Primavera de bèsties

Primavera de bèsties
06/10/2022

D’una notícia que va ser real, neix «Primavera de bèsties». Una disputa de cinc opinions sobre si una escola ha de canviar l’última cançó del festival de primavera al ser considerada propaganda independentista. Això va passar a principis de l’any 2018 quan totes les proclames independentistes estaven més vives que mai, després del referèndum de l’1 d’octubre. Ara el Teatre Tantarantana acull la proposta creada per Miquel Mas Fiol (el jove mallorquí que serà el dramaturg resident del Tantarantana durant aquesta temporada), coproduïda pel Teatre Principal de Palma l’any 2020 i guanyadora el Premi de Teatre Pare Colom d’Inca. Tocarà seguir de ben a prop la companyia Ovnipresents, encarregada de posar veu i vida a «Primavera de bèsties.

El muntatge és un ventall d’escenes de tota mena: tenses, còmiques, de traspàs i revolucionàries. Precisament les escenes es maquillen de coreografies comunes a tall de transicions que fan que l’espectacle flueixi més fàcil.  L’elenc, que des de l’inici fins al final no abandona l’escenari, es troba molt còmode en l’intercanvi dialèctic tot i els diferents estats d’ànims de cada un, que a poc a poc i de manera molt natural, van evolucionant. I és que cadascun dels personatges es vesteix d’un color diferent, per donar més poder a les diferents opinions, i van intensificant-lo a mesura que el tema es va fent més gros.

L’escenografia només està configurada per aquells elements essencials per ambientar l’obra i per jugar. Res de floritures ni adornaments innecessaris. «Primavera de bèsties» és una proposta feta des de la ràbia, des de la consciència i des de l’amor cap a la llengua catalana. El fet que dona més pes a l’obra és que en cap moment l’espectador sap de quina cançó es tracta, perquè el tema no és la lletra, ni el grup ni quina cançó sigui… el tema és la censura, la manipulació i el conflicte de les minories…

 

← Volver a Primavera de bèsties

¡Enlace copiado!