Un fet verídic

Port Arthur

Port Arthur
06/02/2016

Port Arthur és la proposta de Jordi Casanovas per BCNegra 16.

BCNegra neix l’any 2005 de la mà del llibreter Paco Camarasa, propietari de la llibreria Negra i Criminal de Barcelona. És un encontre dedicat al gènere negre de literatura en la qual s’organitzen conferències, taules rodones, debats, exposicions i projeccions. Compta amb la implicació de periodistes, autors, investigadors, psicòlegs i dibuixants. Enguany, es vol retre homenatge als periodistes d’investigació i al fotoperiodisme, gairebé anònims, i cada cop més necessaris.

Jordi Casanovas amb porta a escena la gravació real de l’interrogatori policial fet a Martin Bryant, un noi de 28 anys nascut a New Town (un suburbi d’Hobart), després de la massacre de Port Arthur. Tot el que es diu a escena és extret literalment de la gravació original.

Ha estat un privilegi poder veure aquest projecte, primer de tot pel lloc on s’ha representat: el soterrani de l’antiga Fàbrica de cervesa Moritz; un indret màgic i acollidor, on s’hi ha instal·lat un petit espai escènic, i en segon lloc perquè m’encanten les històries policíaques i de judicis, i més encara si estan basades en fets verídics com és el cas d’aquesta proposta de Jordi Casanovas.

Tota l’acció transcorre en una sala d’interrogatoris, Andrés Herrera i Javier Beltrán interpreten a dos policies de caràcters molt diferents i, tot i que els hi falta una mica de rodatge, ho fan bastant bé. Pel que fa en Dafnis Balduz la seva interpretació, la de l’acusat, l’ha clavat, ha estat impressionant! S’ha ficat tant en el paper que semblava ben bé que realment estigués boig, me l’he cregut des del primer instant que ha entrat a escena; el seu caminar, la seva mirada, el seu somriure, tot tan ben estudiat… una interpretació immillorable!!

Forts aplaudiments que han fet sortir als actors vàries vegades a saludar.

I si després d’una bona nit de teatre, et conviden a una cervesa… és tot un detall que s’agraeix.

← Volver a Port Arthur

¡Enlace copiado!