Un retrat amb humor dels nostres polítics

Polònia: el Musical

Polònia: el Musical
25/04/2015

Estem davant d’un musical, entre una barreja de vodevil i obra còmica, protagonitzada per les figures més representatives del món de la política d’aquests moments, tan de Catalunya com de l’estat espanyol. Una idea que surt de –Minoria Absoluta– i que ha estat escrita per Jordi Galceran, Júlia Cot, Jaume Buixó, Pau Escribano i Toni Soler i dirigida per l’actor Xavier Ricart.

Artur Mas reuneix als seus principals aliats: Oriol Junqueras (ERC), Joan Herrera (Iniciativa) i David Fernández (CUP) a l’Hotel Nacional per parlar del procés sobiranista. El PP també hi serà present per sabotejar els seus plans: Alicia Sánchez Camacho, Rajoy, Esperanza Aguirre i Aznar, com el doble del president Mas. I tampoc no hi podien faltar els partidaris de la tercera via: Navarro, Iceta (PSC) i Duran i Lleida (Unió). Els actors encarregats d’aquests personatges són: Bruno Oro, Queco Novell, Iván Labanda, David Olivares, Mireia Portas, Agnés Busquets, Xavi Serrano i Anna Bertrán, que interpreten cadascun d’ells, dos i tres personatges diferents al llarg de la funció, el que suposa una feina de precisió i organització mil·limètrica, per poder dur a terme un canvi de vestuari i maquillatge amb una rapidesa constant. Dalt de l’escenari hem pogut veure personatges polítics com Artur Mas, Oriol Junqueras, Joan Herrera, David Fernández, Alicia Sánchez Camacho, Aznar, Rajoy, Esperanza Aguirre, Navarro, Iceta, Durán i Lleida i d’altres personatges més mediàtics com la Carme Forcadell, la Muriel Casals, en Josep Mª Vila d’Abadal, la presentadora Bibiana Ballbé o la monja Teresa Forcades. Tot i que tots ho fan d’allò més be i han estat genials, m’agradaria destacar a l’actriu Anna Bertran i els actors Bruno Oro i Queco Novell. Els hem vist a tots interpretar, ballar i cantar algunes peces de musicals com “Mar i cel”, “Els Miserables”, cançons pop i rock de Miquel Jackson, The Clash o Aerosmith, fins hi tot una batalla de gangsta rap entre l’Herrera, en Fernández i la monja Forcades, que creieu-me que no té preu!

Moments realment divertits com el vídeo amb les aparicions dels dos presidents morts Francesc Macià i Lluís Companys parlant amb Oriol Junqueras, el moment surrealista de la presentadora Bibiana Ballbé (que tampoc no té preu) o les entrades i sortides de l’armari de la Camacho o l’Aznar parlant en català, per citar-ne uns quants.

En definitiva un espectacle recomanable per tots els públics, amb molt bones actuacions i una escenografia en tot moment canviant que ens ha fet riure i passar una bona estona.

VALORACIÓ: *** 1/2

← Volver a Polònia: el Musical

¡Enlace copiado!