Quan les lletres es transformen màgicament en personatges

Poemes Visuals

Poemes Visuals
08/11/2016

Dins del cicle ÀNIMA que s’està celebrant actualment a la Sala Fènix, hem pogut gaudir aquesta fascinant proposta.

Jordi Bertran ha construït un espectacle ple de poesia i tendresa on els protagonistes són unes lletres que prenen vida i es transformen en personatges davant dels nostres ulls. Unes lletres de goma espuma animades per la tija que manipulen els tres artistes, que vestits de negre, efectuen uns moviments mil.limètrics perfectament estudiats. Unes petites boles també manipulades per ells, fan de cap d’aquests petits personatges.

En molts moments el mateix Jordi Bertrán toca la guitarra que juga un paper protagonista en el número de l’equilibrista i acompanya gran part de la resta de números.

A l’escenari prenen vida un conjunt de lletres d’una gran senzillesa, que requereixen gran mestria per aconseguir, amb la seva manipulació, que es transformin en poesia. L’espectacle s’inspira en l’obra de Joan Brossa, prenent en préstec el magnetisme de l’abecedari brossià, el joc de lletres amb el que el poeta il·lustrava la seva poètica visual.

Les lletres ballen, canten, es petonegen o es converteixen en esportistes que salten des d’un trampolí o salten amb una perxa. L’humor és una part complementaria d’aquest espectacle que ens inspira tendresa i ens fa retornar a la nostra infantesa on les coses senzilles aconseguien emocionant-se.

La veritat és que ha estat un espectacle realment bonic i que tornaria a veure una vegada, i un altre, i un altre …….

Si desitgeu llegir la ressenya sencera, només heu de clicar AQUÍ

← Volver a Poemes Visuals

¡Enlace copiado!