Molt a millorar

Peter, el Musical

Peter, el Musical
25/04/2023 - Teatre Cúpula Arenas

Fa vint anys vaig veure Peter Pan el musical en el qual els principals personatges eren interpretats per quatre exconcursants del programa televisiu Operación Triunfo: Gisela (Wendy), Álex (Smee), Javián (jefe indi) i Mireia (John). La resta del repartiment el completava l’actriu Beatriz Luengo (Tigrilla), la coneguda Lola de la sèrie Un paso adelante, del que n’era fan absoluta, i els actors Enrique Sequero, en el paper de Capità Garfio (extraordinari!) i Raquel Grijalva, com a Peter Pan.
Va ser brutal, un dels primers i millors musicals que vaig veure i del que en guardo un gran record. Veure com volaven els protagonistes o el vaixell pirata per damunt del públic, dissenyats per l’equip d’especialistes habituals del mag David Copperfield, és quelcom difícil d’oblidar. Res a veure amb aquest Peter, el musical on hi ha diversos detalls a millorar, com l’excés de fum que no deixa veure els actors a escena, els problemes sonors com l’elevat volum sonor que tapa les veus dels actors, els sorollosos canvis d’escenografia i del tancar i obrir de les cortines, la irregularitat vocal d’alguns intèrprets, o l’abús caricaturesc pel que fa a la interpretació d’alguns personatges, han convertit el que s’esperava i havia de ser un dels gran musicals de la temporada, en un espectacle pràcticament dirigit a un públic infantil d’entre tres a vuit anys.
Tret d’això, haig de dir a favor d’ells que l’escenografia és espectacular, que hi ha números musicals i coreografies realment meravelloses, que les veus dels  principals protagonistes en general sonen força bé, que el vestuari i la caracterització estan molt cuidades i sobretot que hi ha moltes ganes i il·lusió dalt de l’escenari.

Malauradament, en aquesta ocasió no he gaudit de l’espectacle.

Espero i desitjo que se solucioni, com més aviat millor, totes aquestes errades, majoritàriament tècniques, per tal d’oferir un espectacle de qualitat a un públic que es mereix qualitat, respecte i rigor creatiu.

**/***

← Volver a Peter, el Musical

¡Enlace copiado!