La màgia de la pèrdua

Para mi sos hermosa

Para mi sos hermosa
18/12/2019

Dins del Festival CATBASUR hem pogut veure aquesta proposta escrita i interpretada per Paula Ransenberg i dirigida per Marcelo Nacci.

Un espectacle que porta ja set temporades en cartell a diferents teatres a l’Argentina o Mèxic i ha guanyat diversos premis.

Ambientada en el món de la faràndula hongaresa dels anys 40 del segle passat, el mag Harry Vansky està realitzant un truc d’escapisme que consisteix a romandre sota l’aigua, tancat dins d’un bagul. Acabat el número, Harry no apareix i ningú sap si el bagul està buit o ell és a dins. No saben si ha fugit o està mort. I el bagul només es pot obrir des d’endins.

L’obra ens mostra el punt de vista de les dones que han tingut una relació personal o professional amb el mag, les seves assistents siameses Trixie i Lizzi, la seva aprenent, la seva dona, la seva amant “la magnètica”, la perfumista i finalment la seva neta.

Paula Ransenberg és docent, directora i actriu i ens ha sorprès gratament amb la seva interpretació dels set personatges de l’obra, la seva enorme versatilitat, els canvis de veu i els de vestuari a una velocitat a vegades increïble. Amb una gran presència escènica Paula aconsegueix fer versemblants tots els seus personatges, i els hi dóna personalitat pròpia.

Un text que segons la mateixa autora, parla de la màgia, la soledat, la il·lusió i l’amor. La pèrdua és el principal desencadenant de la història que provoca reaccions diferents en les dones que havien considerat al mag com a part i motor de les seves vides. Coneixem a Harry, el personatge absent, a través de les seves dones.

Una magnífica posada en escena amb escenografia i vestuari d’Alejandro Mateo, un vestuari adequat a cada un dels personatges. La direcció de Marcelo Nacci imprimeix un ritme endimoniat a la peça concatenant les històries sense respir.

Una interpretació sensacional de Paula Ransenberg que ens mostra una amplia gamma de matisos i una enorme capacitat de connectar amb el públic.

Per poder veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Volver a Para mi sos hermosa

¡Enlace copiado!