Va néixer ballarí i es va fer artista

Paquito Forever

Paquito Forever
07/10/2017

Paco Alonso va ser un bailaor, cantaor, actor i transformista que va néixer a Barcelona i va començar la seva carrera al Paral·lel dels anys 50.

Reconegut a casa nostra pel seu personatge de Paquito en el musical «Flor de Nit» i per la seva intervenció a les sèries televisives de Dagoll Dagom «Oh! Europa» i «Oh! Espanya» on formava parella amb el seu inseparable Eugeni Solé.

Paco Alonso va «néixer ballarí, ni nen ni nena, ballarí» i tota la seva vida va estar exercint l’ofici debutant en el cos de ball del Gran Teatre de Liceu. Va viure la seva professió com si fos la seva vida però mai va obtenir el reconeixement que mereixia.

Va recórrer tot el món ballant i cantant amb les revistes més famoses, els ballets més aclamats i els artistes més emblemàtics del seu temps, instal·lant-se a Nova York I vivint amb una llibertat sexual que aquí no podia tenir.

Joan Vázquez ja va interpretar el paper de Paquito a «FLOR DE NIT, El CABARET» en la versió que es va representar en aquest mateix teatre. Paco Alonso havia mort tres setmanes abans de l’estrena.

L’apropament al personatge li va donar l’impuls necessari per proposar-se i proposar fer una obra sobre la persona, explicant la seva vida i la seva trajectòria. Un biopic musical sobre una persona que va «néixer ballarí i es va fer artista».

Conegut internacionalment va actuar amb Lola Flores, Frank Sinatra, Groucho Marx, va intervenir a West Side Story a Dinamarca, i va triomfar a Nova York amb un espectacle anomenat “Españolísimasss” que feia amb el seu amic Eugeni Solé.

Cansat de viatjar i amb la seva mare ja gran, va canviar una mica el rumb de la seva vida dedicant-se durant els seus últims 20 anys a ser figurinista i cosir vestits per a teatre. Tot el vestuari que surt a l’espectacle és l’original que va ser confeccionat pel mateix Paco Alonso i que a la seva mort, la seva família va deixar en herència al Teatre Almeria.

Un projecte en què han estat treballant des d’abans de l’estiu i que han plantejat com un monòleg amb format de cabaret català, «tipus Mary Santpere».

Frank CapdetFran Arráez són els autors de la dramatúrgia.

Acompanyat a l’escenari pel mateix Gerard Alonso que toca el piano i es desplega en altres personatges que complementen la interpretació d’en Joan Vázquez.

Joan Vázquez ens ha deixat absolutament enamorats del personatge amb una interpretació d’una enorme sensibilitat, d’una gran qualitat humana que ens ha fet riure i emocionar. Una interpretació que se’ns ha ficat a la butxaca només en sortir a l’escenari i que ens ha apropat a la persona de Paco Alonso com si ell mateix ens hagués explicat la seva història. Una posada en escena perfecta.

Per veure l’article original, només cal que cliques en aquest ENLLAÇ

← Volver a Paquito Forever

¡Enlace copiado!