Divertida, original, dinàmica, fresca

Ovelles

Ovelles
08/06/2018

És increïble la sensació que una té, quan va al teatre i al sortir diu: avui l’he encertada!!! , i és que la FlyHard ho torna a petar amb “Ovelles”, una obra en to de comèdia que ho té tot per esdevenir un imprescindible d’aquesta temporada: text, interpretació i direcció.

Carmen Marfà i Yago Alonso signen l’autoria de l’obra i alhora en són els directors. Una obra protagonitzada pels actors Biel Duran, Albert Triola i Gemma Martínez (que substitueix a Sara Espígol)

El punt de partida és l’herència d’un ramat de 512 ovelles i un gos d’atura. No us podeu imaginar el joc que pot donar un ramat d’ovelles !!!

Juntament amb les ovelles, els altres protagonistes de l’obra són tres germans : l’Alba, l’Arnau i en Víctor, els “afortunats” hereus. Tres personatges que els sentireu molt propers i fàcils de reconèixer.

Com us he comentat, el punt de partida és el retrobament de tres germans per parlar sobre el repartiment de l’herència (un ramat d’ovelles) que els ha deixat un tiet avi. En un principi, això d’heretar els sembla un regal caigut del cel, però de seguida se n’adonen que tot plegat no és tan fàcil com en un principi es pensaven. Per un costat la burocràcia que hi ha al darrera de l’acceptació d’una herència, i per altre, que els tres germans són de ciutat, “urbanites”, aquells que els de poble anomenen “pixa pins” i que del món rural, i particularment de la ramaderia no en tenen ni idea.

I aquí la primera qüestió: realment les herències són un cop de sort?, o en realitat són un problema?   

Però aquesta obra no tan sols parla d’herències, sinó que el text deixa entreveure, en clau d’humor i de manera subtil, un munt de subtemes, com la frustració d’una generació marcada per la crisi i la precarietat laboral, de com fer front a la decepció i la necessitat de reinventar-se, dels rols que s’estableixen entre germans, com la gelosia, la confiança i la complicitat, de les relacions familiars, de relacions de parella, d’infidelitat i homosexualitat,de somnis i frustracions, dels records d’infància, de la situació familiar, de lligams, de prioritats, de la vida rural i la urbana,…

Són moltes les raons per les que penso que no us podeu perdre “Ovelles”. És una obra divertida, hilarant, dinàmica,propera, fresca, natural. El text és genial, d’aquells que tant m’agraden, que diuen molt de manera indirecta, com qui no vol la cosa. Els diàlegs són boníssims. Hi ha silencis i mirades que parlen per si mateixes. Està molt ben dirigida. Tot el muntatge es mou dins la naturalitat. Els actors estan genials, en cap moment sembla que interpretin. Tens la sensació que no hi ha quarta paret , que estàs dins d’aquell menjador ,que tot el que passa és real i que nosaltres en som testimonis, que formem part d’aquella història i que d’un moment a un altre em demanaran que em tregui les sabates, si em ve de gust prendre alguna cosa o què en penso de tot plegat.

 

Feu-me cas i no us la perdeu!!!

← Volver a Ovelles

¡Enlace copiado!