Comicitat continguda basada en la paraula

Oques cretines: Karl Valentin

Oques cretines: Karl Valentin
22/02/2017

OQUES CRETINES és un cabaret a partir de 12 peces breus i una cançó de Karl Valentín (1882-1948). Karl Valentín era pallasso, músic, còmic, actor i productor de cinema, que es nodria de la cultura popular de Munic i va ser admirat per Bertoltd Brecht i Hermann Hesse. Un artista que va trepitjar els escenaris als inicis de la Segona Guerra Mundial.

Sense riure mai el pallasso Valentín es presentava al públic com si estigués obligat, com si de fet es volgués trobar en un altre lloc i començava a barallar-se amb els objectes i amb la seva inseparable parella Liesl Karistadt (paper interpretat per Blanca Pàmpols).

En el teatre d’aquest autor «les paraules són la llavor del caos» jocs de paraules, paraules equívoques que volen dir coses diferents del que diuen, paraules amb més d’un significat, paraules deformades.

Ens han agradat les interpretacions de tots tres, que enmig del caos que estan generant amb les paraules, són capaços de mantenir una actitud hieràtica; molt destacable la segona peça on repeteixen alternativament un diàleg, intercanviant els papers i amb una velocitat creixent, i l’escena de la parella a la qual regalen unes entrades de teatre.

Una comicitat continguda, amb situacions absurdes i basada en la paraula mes que en el gest. Ens ha agradat força.

Si desitgeu llegir la nostra valoració sencera, només heu de clicar AQUÍ

← Volver a Oques cretines: Karl Valentin

¡Enlace copiado!