Una opinión de Miquel Gascon Baz
Miquel Gascon Baz

Odisseus

Poc menys que fascinant

9/01/2017

Poc menys que fascinant

La companyia Teatre Tot Terreny va iniciar el procés de creació d’aquesta producció al gener del 2015, un procés que va durar quatre mesos. La investigació i l’experimentació col·lectiva són el motor del seu mètode de creació. Hi ha treballat un equip multidisciplinari de trenta artistes de diferents àmbits, actors, ballarins, cantants, músics i fotògrafs aportant cadascú la seva visió del clàssic.

Un espai escènic poc menys que fascinant acull aquesta proposta que ens ha deixat literalment meravellats. La sala Beckett inicia amb aquesta obra el cicle “Mar de miralls. Fluxos de Migració a la Mediterrània” que vol promoure una reflexió i debat sobre aquesta temàtica.

Entrem a la Sala de Dalt de la nova Beckett, amb les seves parets desconxades que envolten un ampli espai escènic que permet reproduir les baralles entre aqueus i perses, els dies de navegació d’Ulisses buscant la seva Ítaca, el mar, els monstres marins, la cova de Polifem ….

Un narrador, un excel·lent Oriol Pla, ens introdueix en la historia i al llarg de la representació anirà presentant els episodis que han seleccionat per tal de reviure una història tant universal com oblidada. Buscant donar contemporaneïtat al poema ens mostren les coincidències entre els conflictes emocionals de l’heroi i les inquietuds de la societat actual.

La dramatúrgia final del treball de creació col·lectiu és obra de Pau Matas, Oriol Pla i Quimet Pla que és també el director. Una posada en escena sorprenent per la gran quantitat d’artistes damunt l’escenari barrejant totes les arts amb una gran cohesió i naturalitat, la música, el circ, la dansa, …. dinàmica, fresca, divertida i amb una gran bellesa plàstica en moltes de les escenes.

La música en directe de Marc Giró, Pau Matas, Miquel Pérez, Cèlia Rovira i Aina Vallès que en alguns moments s’incorporen a la representació abandonant el seu lloc a l’esquerra de la sala. En tot moment un ritme trepidant i àgil que ha actuat de fil conductor de l’espectacle. Un moment que ens va arribar a posar pell de gallina va ser l’escena on es toca una guitarra elèctrica al ben mig de l’espai escènic…. brutal !!!

Extraordinàries les interpretacions de tots els actors en un gran treball coral atrevit i ple de força.

Hem pogut gaudir d’un gran espectacle, que té tots els components imprescindibles per l’èxit: frescor, alegria, força i una gran entrega de tots els que ho han fet possible. Mereixeria tenir una llarga vida.

Si desitgeu llegir l’apunt original, només heu de clicar AQUÍ


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Cartelera /

Odisseus

Odisseus

Tras el éxito de Ragazzo, Teatre Tot Terreny vuelve con su nueva propuesta: Odisseus. Quimet Pla dirige esta adaptación contemporánea de la Odisea de Homero, un referente de la literatura universal y uno de los grandes mitos de la cultura Mediterránea.

Se trata de una obra multidisciplinar, en la que han colaborado un equipo de 30 intérpretes entre los que hay actores, bailarines, cantantes, músicos y fotógrafos. El proyecto se basa en la investigación y la experimentación escénica como motores del proceso de creación.

Odisseus forma parte del ciclo Mar de Miralls. Flujos de migración en el Mediterráneo.

Sinopsis

La Odisea de Homero ha convertido en un referente de la literatura universal y uno de los grandes mitos de la cultura mediterránea. El mar se convierte en el escenario perfecto para replantear el sentido de la memoria y el amor, y un lugar donde el equilibrio entre el deber y el deseo -el seny y la rauxa– se perturba. Una guerra que termina, el retorno de unos aqueos fatigados que luchan por ver de nuevo su tierra; y un rey que, rodeado de mar, pone en duda su noble identidad para abrazar los despojos de la supervivencia.

En Teatre Tot Terreny aparece el reto de actualizar la Odisea en un espacio escénico y a través de un proyecto singular, atrevido y lleno de fuerza.

Teatre Tot Terreny

Teatre Tot Terreny ha realizado espectáculos en diversos campos y dirigidos a todo tipo de públicos: tanto teatro para adultos, como para niños o adolescentes; trabajando tanto en la animación de calle como en obras de teatro de sala.bsenta, Roda, roda poesia…, Antologia per joglars, El General Bum Bum, L’ós & El cant del cigne, Informe per a una Acadèmia, KRAPP, L’última cinta, Helena, Colors y el aplaudidísimo monólogo de Lali Álvarez interpretado por Oriol Pla Ragazzo son algunos de los espectáculos más recientes de la compañía.

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

Deja tu valoración

Tienes que estar registrado para poder dejar tu opinión. Puedes registrarte aquí, o puedes entrar a continuación:

Artículos relacionados