Núria Guiu: Likes

11/09/2018

A quin preu?

És el primer espectacle que vaig veure a la Fira de Tàrrega

“Likes” neix a partir d’un treball de recerca des d’una perspectiva socioantropològica, de l’anàlisi de dos fenòmens molt populars al YouTube: el cover dance, i els tutorials i vídeos sobre les diferents tècniques de ioga, les quals han sorgit i s’han difós massivament a través de les xarxes socials durant els últims anys.

“Likes” a format part del Festival Escena Poblenou 2017, i ha estat una peça sel·leccionada a Aerowaves 2018.

A “Likes” Núria Guiu indaga en la consciència de corporalitat i la nova relació cos-ment en l’era digital a través de la coreografia i la música electrònica, i construeix aquest espectacle en cinc fases:

-En un primer moment l’artista aborda el públic amb un discurs sobre el valor social d’un like a la societat digital. Tot seguit ens fa una demostració de dos cover dance amb molts likes i seguidors a la xarxa, i ens realitza una sèrie d’exercicis de les diferents categories de ioga, també amb molts likes a You Tube. El següent pas és la introducció personal als passos i exercicis, per continuar amb la combinació de tot plegat per crear una nova coreografia. La búsqueda del reconeixement i els major número de likes en la xarxa fa que cada vegada l’esforç sigui més intens, per arribar a esdevenir additiu i sense límits. És increïble el que un pot arribar a fer per aconseguir tenir un gran número de likes. Núria Guiu ens convida a pensar quin és el preu de un like? a plantejar-nos: on són els límits? i fins on hem d’arribar per aconseguir un like?

Es tracta d’un treball d’un esforç físic brutal, i d’una gran qualitat tècnica, coreogràfica i visual. Perfecció en el moviment i gran precisió en l’execució dels exercicis .

L’espai sonor i la il·luminació són una part imprescindible per aquest muntatge.

Penso que Núria Guiu fa una crítica davant d’aquella gent que té la necessitat de ser reconeguda davant les xarxes socials mitjançant la quantitat de likes o seguidors que hi acumulen. En realitat molts de nosaltres tenim Instagram, facebock, You Tube,…i sense adonar-nos moltes vegades donen molta importància als likes que rebem o número de seguidor que tenim . I sense arribar a ser una cosa que realment em preocupi massa, reconec que moltes vegades he estat pendent dels likes que tinc d’una publicació.

 

 


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Núria Guiu: Likes

Núria Guiu: Likes

Núria Guiu llevó a Aerowaves el que fue, sin duda, uno de los espectáculos más aclamados de la pasada edición. Creada en residencia y estrenada en la sala en la temporada 2017/2018, Likes ha atraído el interés de distintos festivales en Europa y Asia. A medio camino entre la lecture performance y la danza, esta pieza es una aproximación antropológica a dos tendencias extendidas por las redes sociales: el cover dance y los vídeos de yoga. Al empezar, el público se encuentra en una especie de conferencia sobre el motivo de estudio: los likes como bien de consumo. Esta disertación, inspirada en la propia experiencia de la artista como estudiante de antropología, da lugar a una demostración física sobre el material abordado. Con una mirada astuta, sentido del humor y un cuerpo eficazmente entrenado, Guiu es capaz de transitar de lo pop a lo sacro y de construir mediante el movimiento una imagen de nuestra sociedad y su búsqueda de sentido.

Vídeo

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • Alba Villa
  Alba Villa
  12345

  MARAVILLOSA!

  12/03/2019
 • Lola
  12345

  uau!

  14/01/2019
 • Nil Martín
  Nil Martín
  12345

  Núria Guiu, artista resident a la Sala Hiroshima, va presentar el cap de setmana passat en aquest espai el seu últim projecte, Likes, una magistral peça de dansa que indaga en la relació entre els likes a les xarxes socials i certes actituds i dinàmiques corporals.

  19/02/2018
 • Marga
  12345

  Intens, proper, directe. Quedes atrapat des del primer moment. Art i creativitat per totes bandes. Simplement magnífic!!!!!

  17/02/2018
 • xavi conesa
  12345

  Els espectacles de Nuria Guiu, que tenim l’oportunitat de seguir, espectacles de factura impecable. A les seves obres destaquen la força del moviment i la gestualitat extrema com transmissors d’emocions profundes. En aquestes ocasiónes, buscava un nou tipus de llenguatge, on s’albiren els seus esforços i el seu intens treball previ.
  Tot s’hi val si transmet emoción. El més curiós és que en aquests espectacles sorgits de coses molt diferents, tot acaba tenint una unitat. La foscor afavoreix la complicitat. La proximitat i la simpatia es retroalimenten.
  Aportacions inestimables de Núria Guiu al món de la dansa contemporània

  11/02/2018
 • Josep Maria
  12345

  Vaig tenir l’oportunitat de veure aquest espectacle en la seva anterior posada en escena (crec que va ser per l’abril). Em va agradar molt. Em va semblar una proposta atrevida i actual. Molt entretinguda i que ajuda a entendre la dança. La Núria Guiu demostra ser una excel·lent ballarina i fa honor al seu excel·lent currículum.

  07/02/2018

Artículos relacionados

'Likes': La teva imatge, en venda

'Likes': La teva imatge, en venda

15 Octubre 2018

Per Jordi Sora Va ser una de les sorpreses de la temporada passada: Likes, de Núria Guiu. Artista associada a la Sala Hiroshima, encerten absolutament reprogramant-la. És una peça de […]

Leer más... r