Un treball en equip brillant !!!

Nit de reis (o el que vulguis)

Nit de reis (o el que vulguis)
20/09/2017

Podríem dir que “Nit de reis” és una de les obres més famoses de Shakespeare, si més no, l’última de les comèdies més clàssiques d’aquest dramaturg,

També coneguda com “Nit d’Epifania, o el que vulgueu”, títol que fa referència a la vigília de la nit de reis, dons es creu que va ser escrita per formar part de les celebracions de reis en l’antiga Anglaterra .Si més no, es tracta d’una obra festiva en la que Shakespeare porta al límit tot allò que el caracteritzava de les seves comèdies: triangles amorosos, embolics, venjances, ambigüitats sexuals,…

Amb aquesta versió de Pau Carrió, ja en són tres, juntament amb la dels Parking Shakespeare i la de la companyia Els Pirates, que he vist de “Nit de reis”. Totes tres totalment diferents, però dignes de recordar.

Per Pau Carrió aquest és el tercer Shakespeare que dirigeix. Va començar amb “Victória d’Enric V”, amb un èxit aclaparador de públic i crítica, ho va tornar a aconseguir amb “Hamlet”,amb el que fins hi tot va ser guardonat als Premis Butaca 2016,  i n’estic del tot segura que ho tornarà a repetir amb “Nit de reis”.

A “Nit de reis” ens torna a sorprendre tan a nivell de text, com d’estètica, musicalment i posada en escena.

Pau Carrió utilitza un llenguatge molt actual, fresc i modern. La posada en escena és a tres bandes, i els personatges entren, surten i es mouen per tot arreu. L’escenografia és impactant.

La música està present durant tota l’obra. Les versions i adaptacions de la música en directe són d’Anau Vallvé, un compositor amb el que Pau Carrió ja ha treballat en altres ocasions. Són peces musicals a ritme de blues primari, tocats amb instruments moderns. Les lletres majoritàriament ens parlen de desamor. El dia que hi vaig anar tocava en directe el mateix Arnau Vallvé.

Pel repartiment ha comptat amb la nova Kompanyia Lliure amb tots els seus integrants:  Joan Amargós, Quim Àvila, Clàudia Benito, Raquel Ferri, Eduardo Lloveras, Joan Solé i Júlia Truyol. La resta del repartiment han estat els actors Enric Auquer, Jaume Madaula i Lluís Marquès.

Ha estat una exhibició de talent coral impressionant, amb molt dinamisme i bon rotllo entre tots els actors. Incorpora moments coreogràfics realment meravellosos.

Pau Carrió ha estat molt hàbil en saber extreure el millor de cadascun d’ells, aconseguint que els personatges secundaris prenguin protagonisme, fins hi tot diria que en molts moments arriben a eclipsar als personatges principals.

M’agradaria destacar a quatre actors: Quim Àvila ens ha mostrat una de les millors actuacions de la seva jova carrera artística; ha estat impressionant !!!, el comentari en general era “està que se sale!!! “ , sexi, seductor, divertit, entremaliat. Canta, balla i interpreta de meravella. Brutal!!!, del millor que li he vist fer a en Quim Àvila.

I a Júlia Truyol, Joan Solé i Enric Auquer perquè ens han ofert molts dels millors moments còmics de tota l’obra.

 

“Nit de reis” és una esbojarrada  comèdia d’amors i desamors. Històries en les que molts de nosaltres ens podem sentir identificats per la seva actualitat. Apareixen temes com la mort, l’erotisme, la identitat i l’autodescobriment. L’homosexualitat i l’ambigüitat sexual, dones atretes per dones, homes atrets per homes. Venjances. Relacions entre el servei i els senyors. Amistats i enemistats, venjances i embolics. Festes, descontrol i alcohol.

 

No us la perdeu !!!

← Volver a Nit de reis (o el que vulguis)

¡Enlace copiado!