Una sàtira Monumental

Monumental

Monumental
12/06/2022

Aquesta setmana he assistit a la plaça de braus la Monumental que s’hi ha instal·lat temporalment en el Teatre Gaudí, on una jove companyia de teatre, la cia Chicuelina, ha pres l’alternativa dins el món teatral. Finalitzada la seva formació artística com a novillers, inicien una nova etapa com a «mataores» artístics professionals, passant a alternar a les grans places teatrals com els altres «diestros» artístics del seu mateix rang.

Monumental va sorgir com a treball de final de graduació de les alumnes de quart d’interpretació dirigides per Martí Torras i Paco Mir al Teatre Eòlia.
A partir d’aquest treball neix la cia Chicuelina que portarà a escena el seu projecte d’una manera més professional dins el primer cicle Eòlia Escena Emergent, una aposta d’Eòlia i+D i el Teatre Eòlia dedicada a creadores i intèrprets emergents en l’àmbit de les arts escèniques. Es tracta d’un aparador de nous talents I un primer trampolí per a la visibilitat, vinculat als Treballs de Final de Grau de l’alumnat d’Eòlia.

Es va estrenar a finals d’abril de 2022 al Teatre Eòlia, rebent molt bones crítiques i opinions per part del públic i els mitjans informatius.
Actualment, es pot veure al Teatre Gaudí fins a mitjans de juliol.

Monumental és una sàtira sobre la relació entre Catalunya i Espanya a través del món de la tauromàquia. Una proposta original i divertida amb tocs naïf. Una barreja entre l’absurd, la comèdia, el documental, el musical i la farsa. La realitat i una anada d’olla intergalàctica. Visualment impecable, gràcies en gran part a l’atractiva posada en escena, al vestuari, a la caracterització…

Set actors i actrius interpreten a més d’una vuitantena de personatges, alguns reals i d’altres imaginaris. Alba Castellví, Rubén Lunares, Marta Penya, Guillermo Vernal, Cristina Prats, Natàlia Mas i Patrick Gannon es llacen al «ruedo» per torejar amb totes les crisis actuals. La crisi política i econòmica, la crisi cultural i social, la crisi sanitària, la crisi laboral, la crisi d’identitat, la crisi lingüística… Ho fan amb gràcia; trepitjant fort. Passant de la realitat a l’absurd.

Monumental està molt ben construït, amb gags divertidíssims, de vegades delirants i surrealistes. Un treball interpretatiu coral, homogeni i equilibrat, on l’entrega i passió dels intèrprets es pot sentir i veure des del primer minut; i en el que tots han tingut el seu moment de lluïment.

Entrega i passió que han estat recompensades per les ovacions i forts aplaudiments del públic assistent.

La cia Chicuelina han entrat trepitjant fort!

 

***/****

← Volver a Monumental

¡Enlace copiado!