Què fas tu per canviar el món?

Mateix dia, mateixa hora, mateix lloc

Mateix dia, mateixa hora, mateix lloc
22/11/2019

MATEIX DIA, MATEIXA HORA, MATEIX LLOC: Què fas tu per canviar el món?

Aquesta és la pregunta, les múltiples respostes i les accions que de forma honesta, delicada i visual ofereix aquest espectacle, impulsat per Lali Alvarez i la seva companyia Hui Basa.

Dedicar hores i estímuls, permetre que joves i grans es trobin, sense pressió, i parlin, i intercanviïn pors i certeses, vivències i desitjos són els ingredients d’aquest deliciós espectacle.

Una de les joves avança en una de les projeccions, que l’art és un factor clau com a motor de canvi per construir un futur millor. I ells són matèria primera i resultat d’aquest art escènic.

El treball corporal, tot i estar conduït per actors professionals, dona veu a històries i propòsits en primera persona que fan que el missatge sigui directe i emotiu.

El que els passa, el que els ha passat, el que tenen por que els hi passi o el que volen que passi són els eixos de “Mateix dia, mateixa hora, mateix lloc”.

He vist la funció voltada d’alumnes d’ESO i batxillerat i alguns espectadors del projecte Apropa cultura. Al llarg de la meva vida he vist moltes obres amb una platea semblant, i rares vegades passa el que ha passat avui. Cap graciós rient a deshora, cap boicotejador, i molta tensió, atenció i silenci.

Un final potent i bonic m’ha arribat tant endins que em confirma que, fins i tot, els no professionals podrien haver tingut encara més protagonisme. La sinceritat dona a l’obra un valor extraordinari, i el missatge que transmet és per restar un bon temps pensant …. quin és el meu passat pel que fa a temes d’assetjament sexual, bulling, compromís amb el planeta, amb la política, amb el nostre entorn social. I quina resposta i actituds prenc per canviar el món. Sí! per canviar el món!! “proposem-nos viure”, ens diuen, rebel·lem-nos, desafiem, aprenguem de nosaltres mateixos escoltant i observant els altres, sense judicar, donant-nos temps, deixant-nos seduir per alguna temptació, creant la nostra vida, única i irrepetible, amb força, urgència i valentia.

Felicitats a tots, gràcies per mostrar-nos que grans i joves poden somniar i construït junts un futur millor. Gràcies per sincerar-vos amb temes tant íntims, i gràcies per dedicar el vostre temps i la vostra vida per que algú més s’aixequi i surti de la seva zona de confort i siguem més que treballem per la nostra causa, sigui quina sigui.

 

Carme Canet

Companyia de teatre i altres cultures

 

← Volver a Mateix dia, mateixa hora, mateix lloc

¡Enlace copiado!