Los niños oscuros de Morelia → Teatre Tantarantana

12/01/2019

Sobre la perplexitat

Qualsevol nou intent d’entendre el perquè de la Guerra Civil ha de mirar de deixar al descobert les vertaderes intencions del feixisme, sense embuts. En aquest sentit  el que explica “Los niños oscuros… ” és la crueldat del cop feixista a partir d’una de les conseqüències forçoses d’aquesta guerra, que obliga els pares a separar-se dels seus fills i d’enviar-los lluny, sense garanties que arribin a bon port.

El muntatge posa el focus en la por i l’estupefacció a parts iguals. La dificultat a l’hora d’entendre les raons que van dur alguns a matar els seus compatriotes és equivalent a la confusió de la posada en escena. Els diferents plans temporals en que es desenvolupa l’acció i els diversos personatges a la pell dels quals es fiquen els dos actors és buscada, ben segur, però probablement s’oblida de tirar un cable l’espectador voluntariós que prova d’enganxar-se a la història infructuosament.

L’esforç dels protagonistes és enorme i salven l’esquizofrènia a què podria haver-los empès un text complex amb elements interessants que rebusca entre els límits, si és que n’hi ha, del gènere dramàtic.

 


Todo lo que necesitas para ir al teatro

A partir de 14,00€

Comprar Entradas

Los niños oscuros de Morelia

Los niños oscuros de Morelia
Últimas funciones

Los niños oscuros de Morelia es una pieza de la compañía Nigredo que se puede ver en el Tantarantana a partir del 2 de enero. Dos adolescentes se evaden con juegos fantasiosos y mortales en un barco lleno de niños exiliados de la Guerra Civil Española que navega hacia la ciudad de Morelia, México.

Sinopsis

Durante la Guerra Civil Española, en un barco lleno de niños exiliados que navega hacia la ciudad de Morelia, México, dos adolescentes celebran juegos mortales para intentar evadirse del contexto a través del fantasioso y macabro mundo que han creado entre los dos.

En los juegos, surge la terrible cotidianidad de la vida de los 454 niños del barco, así como, a través de un oscuro mecanismo, la premonición de lo que les espera: malos tratos, las cartas de los padres arrepentidos, las historias de las víctimas del director del internado, un hispanófilo que odiaba la República.

Durante estos juegos, poco a poco, las verdaderas necesidades e intenciones de los dos chicos reclaman su espacio.

Próximas actuaciones Ver todas las funciones (Calendario)

Vídeo

Fotos

Los niños oscuros de MoreliaLos niños oscuros de MoreliaLos niños oscuros de Morelia

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

Sé el primero en dejar tu valoración.

Artículos relacionados