Un desig dins la nou.

Lo nuestro

Lo nuestro
20/12/2019

La família és una de les estructures més delicades i íntimes d’aquesta societat, amb coses bones i dolentes, de mil maneres diferents. Però, siguin com siguin, quan arriba el Nadal les famílies es reuneixen: han de ser dies feliços. L’espectacle Lo nuestro ens porta a la vesprada de la nit de Cap d’Any, d’una família obrera.

Dia de deixar vicis, de marcar nous objectius… de fer balanç. Lo nuestro qüestiona com les classes socials afecten els desitjos que demanem, diferència els somnis entre grans i petits. Però aquesta separació en base què neix? Què significa somnis grans? Com es mesuren els somnis? Quins són més importants?

No negarem que el diner facilita accedir alguns llocs, o al contrari dels protagonistes, el diner permet estudiar sense haver de compaginar-ho amb una feina. Una gran preocupació per gran part de la població… El diner és el motor d’aquesta societat. Quina seria la reacció d’aquesta família si de cop i volta pogués gastar grans quantitats? La loteria amb quina finalitat creix?

Un espectacle que ens obra moltes preguntes, que ens fa reflexionar, però sempre en clau d’humor. Una obra que més enllà d’emmarcar la història en una família obrera, és capaç d’arribar a totes les classes, un sopar amb problemes que tots ens haurem trobat, possiblement en aquella mateixa nit. Temes universals, com els judicis, les aparences, els drets,…, moltes vegades difícils de trobar la seva ètica correcte, ja que travessar les línies del que prediques al que després realment executes són molt difuses. Des de la classe més baixa a les més alta, estem fets de contradiccions.

Eu Manzanares estrena a la Sala Flyhard un teatre de text, amb un molt bon repartiment. Un text que parla de la vida de la directora, potser en moments amb punts estereotipats, però que en cap moment s’allunyen de la més pura realitat.

Una posada en escena, senzilla, però carregada de vida. Prescindible, ja que tot ho trobem al text, rectifico gairebé tot. Podríem dir del mateix de tota la part tècnica…Tanmateix hi són perquè aconsegueixen fer-nos sentir com ha casa, dissimulats però amb un molt bon resultat.

Desitjo, i a la vegada no, aquesta nit de Cap d’any per a tots nosaltres… Inoblidable segur.

← Volver a Lo nuestro

¡Enlace copiado!