Generacions que van viure l’horror

Llum trencada

Llum trencada
13/02/2020

Són moltes les històries que ens queden per conèixer sobre tot l’horror que es va viure al llarg de la Guerra Civil espanyola, per sort, tenim l’enorme món de les arts que ens permet als més joves descobrir, no només el patiment, sinó també tot el que s’amagava al darrere del poc que hem après als llibres d’Història.

Dirigida per Pere Fullana, Llum Trencada, és una adaptació del llibre Dones republicanes de l’escriptora mallorquina Margalida Capellà, ens parla de les dones, les grans oblidades de pràcticament tots els esdeveniments històrics. Una història de com van viure unes quantes generacions l’esclat de la Guerra a Mallorca.

Tot aquest pes el carreguen de forma magistral tres actrius que són capasses de posar-se en la pell de diverses generacions, nines, joves i dones. Catalina Florit, Irene Soler i Marina Domínguez Nicolau ho broden i et fan veure juntament amb la bella i característica direcció escènica i coreogràfica d’Iguana Teatre tancar els ulls i visualitzar perfectament com era aquell vaixell amb què van arribar a Barcelona, com se la van trobar, devastada per la guerra, tot amb gestos i una expressió corporal brillant que ja forma part de l’essència de la companyia.

L’escenografia també ajuda a crear aquesta atmosfera característica i tan agradable del teatre de petit format, el que t’atrapa i et permet apropar-te a la vida que es crea en el temps que dura la funció, cadires, una tauleta, una gran estora i els retrats de les tantes i tantes dones que van protagonitzar històries que mereixen ser escoltades.

← Volver a Llum trencada

¡Enlace copiado!