Llibres per cremar

13/02/2018

Els llibres són vitals

Entrem al saló d’una casa. Entrem talment al saló d’una casa en guerra. Des de l’inici, sentim que som a una casa on no queda pràcticament res, on el buit que ha deixat tot el que hi havia està sent ocupat per la pols… el gris… i el fred, sobretot el fred, un fred que ens travessa fins als ossos. Ràpidament ens podem posar en la pell dels personatges: què no faríem per un minut de caliu quan sentim aquest fred insuportable, i no tenim més abric, ni aigua calenta, ni cap lloc on refugiar-nos? Hi ha un moment en que es torna molt difícil mantenir el seny, entra amb força l’instint de supervivència. No importa com d’intel·lectuals i racionals siguem, sempre hi ha situacions en les que prevaldrà l’instint. Veiem 3 personatges treballats, als qui no jutge ni pel que diuen ni pel que fan, i amb els qui viatge amb facilitat a l’ambient d’un pis a una ciutat assetjada, on a penes queda res més que cadires i llibres. Transite el recorregut emocional i la cadena de fets proposada d’una manera fluida, natural i sense estridències. Una obra tan senzilla i complicada com la pròpia naturalesa humana. Assistim al moment en què la literatura, que alimenta la vida de les protagonistes, totes persones lletrades, passa a alimentar el foc que, al cap i a la fi, també els donarà uns instants més de vida. Sembla que els llibres són vida, des de diferents punts de vista. La diferència és que en aquest moment ja no pots triar quin serà més interessant per avivar la teva flama, has de triar quin donarà el millor foc a la calefacció de la casa. I tu, quin llibre llançaries a les flames per uns instants de calor? I, més enllà dels llibres…que més estaries disposat a cremar…? L’obra està bé per seguir qüestionant-nos l’ètica i la moral…al cap i a la fi, a l’infern ens escalfem!


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Llibres per cremar

Llibres per cremar

Con Llibres per cremar, que supone el debut de la Compañía Pyros, se propone un juego de espejos monstruoso donde el público puede ver idearios y comportamientos reflejados que sacuden conciencias y hacen tomar conciencia de la importancia de la cultura, porque lo último que nos queda, lo único que tenemos, al fin y al cabo, es nuestra humanidad.

SINOPSIS

La ciudad está sitiada, las bombas han destruido la universidad y estamos en el pico del invierno. En el piso del Profesor, donde se refugian su asistente Daniel y la Marina, estudiante de último año y amante del Daniel, sólo un combustible les puede permitir luchar contra el frío: los libros. Pero no todos están de acuerdo. A medida que pasan los días y que el frío les atenaza, los principios éticos tambalean, se giran las tornas y el triángulo formado por los tres personajes se irá enturbiando debido a los celos, los intereses, el poder y el instinto de supervivencia .

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

  • Marta TP
    12345

    Magnífica estrena d’una companyia de nova creació; els membres de Pyros aprofiten cadascun dels 90 minuts de què disposen per a colpejar la consciència i qüestionar exponencialment la natura de l’ésser humà. En un context on la desesperança és tan esfereïdora com la guerra, els personatges evolucionen a un ritme trepidant en una espiral on l’ètica, la moral i fins i tot la pròpia humanitat són constantment posades a prova. I és que fins a quin punt són necessàries la literatura, la cultura i la història.. quan l’amenaça de la mort sobre la població és imminent?

    23/02/2018