Li/ea/ving, acte 1

15/04/2018

Quedar-se o fugir ?

Ja teníem ganes d’una nova producció de la companyia Sargantana, que amb aquest muntatge s’apropa als 15 anys d’existència.

La companyia Sargantana es va crear l’any 2003 com un espai per a l’experiència, reflexió i comunió amb el públic. L’any 2009 inicien el grup de recerca “La Cuina” per desenvolupar noves dramatúrgies i un sistema d’interpretació que els hi permet arribar a l’espectador. Deu anys més tard de la seva creació, en 2013, la companyia obre la Vilella.

Jordi Pérez i Soldevila és l’autor de la dramatúrgia, i la dirigeix, sent també un dels intèrprets, juntament amb Carles García-Lladó i Alba Rosa.

Presenten tres monòlegs que parlen de l’exili a través de tres històries. Són tres persones que ens donen testimoni de la seva lluita per sobreviure en una societat que només els hi permet això, sobreviure amb dificultats. Tres motivacions absolutament diferents els obliga a enfrontar-se a la decisió més difícil de la seva vida: quedar-se o fugir.

Vivim amb ells els últims moments abans que abandonin per sempre la seva llar.

Tres monòlegs a curta distància en tres espais diferents, que el públic recorre al llarg de la vetllada. El recorregut també juga un paper destacat en el muntatge. Emigrants, refugiats, expatriats… tots sota l’etiqueta d’immigrant en els països d’arribada.

El títol de la peça juga amb les paraules “Viure” i “Sortir”, una síntesi del diàleg que pretenen provocar. Una peça que vol ser una exploració de la idea d’èxode.

Una proposta per a tots els que busquin un teatre entretingut que no d’entreteniment. Un procés de creació viu, que permet a la peça créixer amb les contribucions de creadors d’arreu del món (amb els que es fan i faran trobades) i també les del públic.

Malgrat que en Teatre, nosaltres no som massa partidaris de les històries curtes, aquestes que ens ofereix la proposta, malgrat que són provocades per esdeveniments molt diferents, tenen un fort lligam que les uneix i que ens conviden a reflexionar.

Una proposta trencadora, no convencional i diferent que ens ha agradat.

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Li/ea/ving, acte 1

Li/ea/ving, acte 1

Li/ea/ving, acte 1 es una muestra de los breves de la Cia Sargantana. Presentan tres monólogos que hablan del exilio a través de tres historias, de tres testigos que luchan para sobrevivir y que han de hacer frente a la decisión más difícil de su vida: quedarse o huir.

Es la punta del iceberg, el resultado de meses de trabajo. Al mismo tiempo, es el inicio de algo, una nueva manera de hablar con el público de hoy en día, es la base del  que podrán ser herramientas para todos aquellos que busquen un teatro entretenido, pero no de entretenimiento, tanto creadores como público.

Fotos

Li/ea/ving, acte 1

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

Sé el primero en dejar tu valoración