Dues formes d’enfrontar la vida, el got mig buit o mig ple

L'habitació del nen

L’habitació del nen
05/10/2016

Ens feia molta il·lusió veure aquesta nova adaptació de l’obra de Josep Maria Benet i Jornet que ens va impactar molt quan la vam veure, al Lliure de Gràcia, ara farà 13 anyets de res.

Un home i una dona es lleven il·lusionats per celebrar l’aniversari del seu fill. Des del balcó contemplen el pis que tenen pensat de comprar, just a l’edifici de davant de casa seva. Aviat començaran una nova vida. Però un imprevist, una més que evitable distracció, sacsejarà la vida d’aquest matrimoni i res ja no tornarà a ser igual.

Amb el propòsit de fer un homenatge al seu amic Pepitu (Josep Mª Benet i Jornet), que pateix la malaltia d’Alzheimer volien des de la seva companyia GATARO, estrenar l’ultima obra que va escriure en Pepitu… «L’ESTIU CREMA» però la manca de finançament per portar-la a escena els va fer pensar en L’HABITACIÓ DEL NEN on els recursos necessaris eren inferiors i per tant assumibles.

Savina Figueras és la mare, una persona que no creu en la felicitat absoluta i que creu que «toca de peus a terra», en Santi Ricart és el pare, una persona il·lusionada pel futur, al que li agraden els contes i les històries que passen a les 13 de la nit. Guifré Bagés és el nen que no actua físicament dalt l’escenari sinó a través de les filmacions o virtualment. Ahir estava present a la sala amb els seus pares (és fill d’en David Bagés) i el germà i en sortir a saludar se’l veia exultant, feliç de sentir-se protagonista.

Dues formes d’entendre i enfrontar la vida, la persona pessimista i l’optimista, el got mig buit o mig ple. Dues maneres d’enfrontar-se a un fet trasbalsador que els canvia la vida.

Una posada en escena que combina perfectament els vídeos i les imatges virtuals del nen amb les magnífiques interpretacions dels dos actors presents a l’escenari.

Dilluns dia 3, era dia d’estrena a l’Almeria Teatre i estava present l’autor al qual vam retre una ovació afectuosa.

Si desitgeu llegir la crònica original, només heu de clicar AQUÍ

← Volver a L'habitació del nen

¡Enlace copiado!