Lehman Trilogy. Balada para sexteto en 3 actos

28/03/2019

El poder destructor dels diners

D’un bon principi no vaig triar d’anar a veure aquest espectacle, però com vaig llegir tantes opinions i crítiques positives, fins hi tot, que era l’espectacle de la temporada, finalment vaig decidir de comprar les entrades. D’entrada us diré que no sóc d’aquelles persones que es deixa convèncer davant d’una mala crítica, ni de les etiquetes, que malauradament se’ls hi posa a alguns actors, moltes vegades injustes, però “sí que faig cas” quan la gran majoria de la crítica coincideixen en escriure meravelles d’una obra que jo havia descartat.

Després de veure fa tres anys la “Lehman Trilogy” de Roberto Romei a La Villarroel, les meves expectatives davant aquesta nova versió eren molt altes. També es cert que no m’agrada fer comparacions d’una mateixa obra, però en aquest cas no me’n vaig poder estar. I es que la de La Villarroel va ser tant brutal, em va agradar tant, que encara que em resistia a fer-ne comparacions, no ho vaig poder evitar. I em sap greu, perquè tot i que la versió de Sergio Peris-Mencheta no m’ha convençut, el muntatge ha sigut un dels més originals i complerts que he vist dalt d’un escenari. M’ha agradat molt la música, les coreografies, la posada en escena, les llums, les interpretacions, el ritme,… I llavors…què ha fallat? Que no era ni prou entenedora, ni em va enganxar tant, com la versió que vaig veure  a La Villarroel , que tot i que tenia la mateixa durada, en aquella ocasió se’m va fer fins hi tot curta.

Estic segura que si no hagués vist la versió de Romei,  hagués gaudit molt més del muntatge de Sergio Peris-Mencheta; perquè sense cap mena de dubte, el muntatge és brutal.

Com a muntatge és un ****

Com a versió és un ***


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Lehman Trilogy. Balada para sexteto en 3 actos

Lehman Trilogy. Balada para sexteto en 3 actos

Sergio Peris-Mencheta versiona y dirige este fascinante viaje que narra con humor el ascenso y caída de la familia Lehman. Un éxito que ha agotado entradas en Madrid.

Sinopsis

Desde que Henry Lehman, hijo mayor de un comerciante judío de ganado, sale de Baviera en 1844 y llega a EEUU -en busca del sueño americano y una vida mejor-, hasta la caída de Lehman Brothers en 2008, que desencadenó la peor crisis financiera en el mundo de la que aún sufrimos las consecuencias.

Más de 120 personajes desfilan delante de nuestros ojos de la mano de seis músicos-actores, en un fascinante y divertido viaje que narra, a través del humor y del relato, la historia de tres generaciones de la familia Lehman desde su ascenso hasta su caída.

Vídeo

Fotos

Lehman Trilogy. Balada para sexteto en 3 actosLehman Trilogy. Balada para sexteto en 3 actosLehman Trilogy. Balada para sexteto en 3 actosLehman Trilogy. Balada para sexteto en 3 actos

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola
  12345

  Un fascinant i divertit viatge que narra, a través de l’humor, del relat i en una divertida posada en escena on podríem destacar escenes memorables, la història de tres generacions de la família Lehman des del seu ascens fins a la seva caiguda. Si per alguna cosa es recordarà aquest muntatge, serà per l’excel·lència del seu grup d’intèrprets: sis artistes polifacètics capaços d’interpretar, cantar i tocar diversos instruments al llarg de la funció (el violí, la bateria, el piano, la guitarra elèctrica , l’acordió, l’harmònica, etc …). És brutal la feina que desenvolupen. Seria injust destacar a uns per sobre d’altres, perquè els sis estan immensos. L’únic que podem fer és llevar-nos el barret davant sis actuacions plenes de comicitat, talent, versatilitat i virtuosisme. Un autèntic regal per a nosaltres els espectadors que podem gaudir durant més de tres hores (aquest seria l’únic però ja que la funció acaba gairebé a mitjanit) del joc teatral. Gran espectacle, amb lletres majúscules, que compleix totes les normes del millor teatre. Sens dubte un dels muntatges de la temporada. Simplement Bravo! https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2019/03/15/lehman-trilogy/

  19/03/2019
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  12345

  Una obra de teatro con música. Que explicada el capitalismo norteamericano durante más de 150 años en un espectáculo de 3 horas y media.
  Visto así puede dar pereza…
  Pero no!! No os podéis perder esta obra.
  Sergio Peris Mencheta nos ofrece la historia de 3 generaciones de la familia Lehman de manera muy amena y sencilla.
  Seis actores que interpretan a más de 100 personajes. Ellos actúan, cantan y bailan (y todo maravillosamente bien).
  La escenografía en forma de circo en 2 alturas y con su círculo corredero han dado mucho juego al espectáculo y nos han ofrecido momentos únicos y maravillosos.
  Sin duda uno de los montajes de la temporada.

  17/03/2019
 • JOSEP OLIVA SASÉ
  12345

  Ahir vaig estar al Lliure gaudint i molt d’aquesta magnífica adaptació i direcció que ha fet Sergio Peris-Mencheta d’aquesta obra de Stefano Massini. Arriscat, innovador i original i d’un talent desbordant és el que ha fet Peris-Mencheta per explicar-nos la història de la saga d’una família de jueus alemanys que el 1844 va desembarcar a Nova York i la creació, ascens i caiguda d’un imperi que va començar amb una botiga de cotó i va acabar comerciant amb actius financers i simplement fa un relat sense posicionar-se i on no hi falta l’humor, però fa una perfecta caricatura del capitalisme i la deshumanització. No es tracta d’un musical sinó d’una obra amb música en viu, executada pels propis actors i que va del pop-rock amb Bob Dylan o els Beatles dels anys de 60/70 al gospel o al floklore americà i que considero encertadíssim ja que atenua el dens i complex del text encara que vagi com va, a un ritme frenètic. Una escenografia espectacular de Curt Allen Wilmer que recorda una pista de circ, amb un mecanisme giratori que mou els actors i tots els artefactes que utilitzen, acompanyat d’una perfecta il·luminació i un extraordinari i variat vestuari d’Elda Noriega. Sis actors polifacètics, Aitor Beltrán, Leo Rivera, Dario Paso, Pepe Lorente, Ferran González i Litus Ruiz que actuen, canten, ballen, toquen els instruments, es canvien de vestuari en un tres i no res, i donen vida a més de 100 personatges tant homes com dones i es deixen la pell a l’escenari, extraordinaris els 6. Per a mi, un dels millors muntatges d’aquesta temporada, una lliçó de teatre i no cal que digui que un imprecindible

  11/03/2019

Artículos relacionados