Guerra i capitalisme global

La tormenta y la guerra

La tormenta y la guerra
18/04/2022

Shock 2 

Segona part del díptic Shock, dirigit per Andrés Lima, un dels grans directors de l’escena espanyola, inspirat en el llibre de Naomi Klein «La doctrina del xoc»

Escrita per Albert Boronat, Juan Cavestany, Andrés Lima i Juan Mayorga i dirigida per Andrés Lima

La Tormenta y la Guerra comença als anys vuitanta, amb la revolució neoconservadora encapçalada a Europa per Margaret Thatcher, i als EUA per Ronald Reagan, culminant amb la guerra de l’Iraq. A la que actualment podríem afegir la guerra de l’Afganistan, la del Iemen o la que estem vivint en aquests moments a Europa, la guerra d’Ucraïna.
El poder dels diners, les grans corporacions de tot el món, l’avançament del neoliberalisme.

Mentre a El Cóndor y el Puma els protagonistes eren les dictadures llatinoamericanes del s. XX, a La Tormenta y la Guerra es parla del conflicte de Sud-àfrica, la guerra del Golf, la ponderació xinesa, els conflictes de Síria i Irak i la caiguda de les Torres Bessones.

Sobre l’escenari passaran Carl Smith, Cheney, Yeltsin, Marta Sánchez, la família Bush, Ana Botella i Jose María Aznar, Joyce Rumsfeld, Nancy i Ronald Reagan, Yamila, Víctor Gao, Tony Blair, Margaret Thatcher, el papa Wojtyla, Bin Laden, George Bush pare i fill, General Miller, Mandela, José Couso, Olga Rodríguez,…interpretats per Antonio Durán, Alba Flores, Natalia Hernández, María Morales, Paco Ochoa, Guillermo Toledo i Juan Vinuesa.

Estem davant un treball actoral intens. Unes interpretacions brillants.

Més de tres hores de teatre de qualitat.
Relats i imatges de gran duresa. Pinzellades d’humor.
Una posada en escena immersiva, molt actual. Vestuari, caracterització, efectes especials, efectes sonors i de llum extraordinaris.
Sota la magnífica direcció d‘Andrés Lima unes interpretacions fora de sèrie.
El text I contingut brutal.
Les imatges impactants, algunes d’elles inèdites.

Un espectacle imprescindible!

← Volver a La tormenta y la guerra

¡Enlace copiado!