Construcció de la pròpia identitat

Justícia

Justícia
08/03/2020

No us podeu perdre “Justícia”, la nova obra de Guillem Clua que arriba a la Sala Gran del TNC sota la direcció de Josep Maria Mestres.

Una obra plena de continguts que ens fa reflexionar sobre la identitat i les decisions que prenem al llarg de la nostra vida.

“Justícia” és una obra que ens parla d’un home, un jutge de prestigi, un home d’aquells que en diem “un home com cal”, que arribat el dia de la seva jubilació, s’enfronta a la seva pròpia sentència.

Amb salts temporals freqüents, ”Justícia” va recorrent passatges de la història contemporània de Catalunya, que abracen cinc generacions d’una mateixa família. L’acció comença en l’actualitat, any 2020, amb la jubilació del prestigiós jutge Samuel Gallart, de cop i volta ens trobem a l’abril de 1939. Tornem al 2020. De nou un nou salt en el temps, final de la Guerra Civil. Així succesivament passant per la postguerra, la mort de Franco, la transició i Adolfo Suárez, la democràcia i la primera manifestació LGBT, el pujolisme,  fins i tot un futur situat en l’any 2130. Passatges de la història en els que veurem com es reconstrueix la identitat del protagonista, la de la seva vida familiar i professional, i la història de tot un país.

“Justícia” tracta i parla de molts temes. Parla d’errors i records del passat, de dolors familiars heretats, de mancances afectives, de la doble moral, de valentia i covardia, d’hipocresia, de por, de reconstrucció,…

Gran equip artístic en tots nivells, direcció, escenografia, vestuari i il·luminació. Fins hi tot l’escenografia que alguns han criticat, m’ha semblat genial per tota la simbologia i conceptes claus que s’amaguen al seu darrera. Tot el que succeeix amb l’escenografia és el reflex del que succeeix amb la vida del propi protagonista.

Un repartiment de luxe format per deu actors, Josep Maria Pou, Vicky Peña, Manel Barceló, Roger Coma, Anna Sahun, Marc Bosch, Katrin Vankova, Alejandro Bordanove, Anna Ycobalzeta i Pere Ponce, que a part de fer de narradors, la majoria d’ells interpreten a més d’un personatge. Tots, absolutament tots són mereixedors d’elogis, però deixeu-me felicitar amb més èmfasi als actors Josep Maria Pou, Vicky Peña, Anna Sahun i Roger Coma.

El text que és una autèntica meravella. A més a més teniu la oportunitat d’adquirir-lo en el mateix teatre. Penseu que cada vegada que el llegiu, gaudireu de nou de l’espectacle.

 “Justícia” és una obra plena de situacions i decisions inesperades que manté a l’espectador enganxat a tot el que succeeix durant les quasi tres hores que dura la representació. Tres hores que a mi se’m van passar volant.

← Volver a Justícia

¡Enlace copiado!