La necessitat de ser visibilitzades

Jo, Travesti

Jo, Travesti
14/10/2023 - Centre de les Arts Lliures

Jo, Travesti és un espectacle que combina el teatre, la música i dansa per recordar i homenatjar l’art i la cultura del transformisme. L’obra ha estat escrita per Josep Maria Miró i estrenada a l’Antiga Presó Model dins del Grec Festival de Barcelona 2023, així com a la Fira de Tàrrega.

A escena trobem a un dels referents de la dansa a Catalunya i a Espanya i, artista multidisciplinari amb més de vint anys de trajectòria, Roberto G. Alonso que es reivindica sobre l’escenari del Centre de les Arts Lliures com a actriu. El músic i actor Jordi Cornudella, encarregat de la direcció musical de l’espectacle, l’acompanya durant tot aquest viatge. Entre ells dos, i les seves dues alter egos, es genera una complicitat gairebé palpable pel públic. La naturalitat amb la qual diuen el text i el fet que els artistes comenten el mateix text converteixen l’espectacle en una espècie de meta teatre en el qual el públic se sent partícip d’allò que succeeix.

Destacaria la generositat de Roberto G. tant per allò que ens explica com per la implicació emocional innegable, segurament inevitable, que hi ha en el com ens ho explica. Aquesta obra ens reafirma la importància de parlar sobre les vides travestis i de prendre consciència de tot el camí que encara ens queda per fer. Es tracta d’una reivindicació de totes les travestis històriques que també formen part de la cultura que ens envolta, de totes les aportacions i avenços en termes de llibertat que s’han assolit, en part, gràcies a elles.

Amb un to resultat d’una barreja d’ironia i reivindicació, amb un punt canalla, però afectuós, la Jazmine Verdaguer i La Diva (alter egos del Jordi i el Roberto) ens porten agafades per la mà a través d’un recorregut de la història travesti on riurem, reflexionarem i sobretot, ens emocionarem.

← Volver a Jo, Travesti

¡Enlace copiado!