El negoci que hi ha darrera la mort

Instruccions per enterrar un pare

Instruccions per enterrar un pare
03/03/2020

“Instruccions per enterrar un pare”, és una comèdia d’humor negre escrita per Carmen Marfà i Yago Alonso, que ens parla de lo car que és morir-se, i del negoci que hi ha al darrera de la mort.

Només heu d’entrar en una pàgina de serveis funeraris per veure tot el ventall de possibilitats que us trobareu alhora de triar tot el necesari per un funeral. Una gran gamma de taüts, fins hi tot ecològics o personalitzats; un catàleg amb diferents models de tapissat i ornamentació; diversitat floral, recordatoris, música, vehicles,…en fi , tot el necessari perquè el difunt passi al més enllà amb totes les comoditats possibles. Però que passa quan la família del difunt no te recursos econòmics, com és el cas de la família d’en Toni, i no hi ha cap manera d’aconseguir els diners?

Per saber-ho, haureu d’anar a la sala FlyHard.

“Instruccions per enterrar un pare”, ens parla de dignitat, de la importància d’acomiadar-se, dels rituals, i de les diferències generacionals alhora d’encarar un mateix problema. Ens parla de despeses, del negoci que hi ha al darrera la mort, d’aquells que no tenen recursos econòmics, i de la dificultat d’obtenir un crèdit.

Hi ha gags molt bons amb els que vaig riure moltíssim. Però malgrat això penso que no puc dir que és un espectacle rodó, sinó que és una comèdia per passar una bona estona.

Per què crec que no és rodó?

No he vist gaire complicitat entre els actors, ni el mateix nivell interpretatiu. La sensació que em vaig emportar va ser la de veure a tres personatges que pertanyien a obres diferents.  El personatge de l’avia, magníficament interpretat per l’actriu Teresa Vallicrosa l’he trobat realment divertit, histriònic, molt allunyat dels personatges que interpreten l’Eduard Buch i la Sara Diego. 

El tema l’he trobat molt interessant. A més a més la Carmen i en Yago li han sapigut treure’n suc, però tot i això, hi ha parts del text que m’ha grinyolat una mica.

De totes maneres us recomano que hi aneu, perquè estic del tot segura que riureu molt. Jo m’ho he passat teta!!!

Riure i passar-ho bé sempre és una bona opció.

***1/2

← Volver a Instruccions per enterrar un pare

¡Enlace copiado!