Homes, de cromanyó

Homes, la comèdia musical

Homes, la comèdia musical
11/03/2017

Molt poquet en queda de l'»Homes» que Belbel va escriure i les T de Teatre van interpretar a mitjan els 90. Aquesta nova versió reescrita pel mateix Belbel i Carol López, que també duu a terme el muntatge, renuncia a la ironia i a l’allò subtil tan necessari per a què les batzegades siguin de veritat contundents. Aposta, en canvi, pels acudits rudes i el traç gruixut, característiques del teatre que confia poc en l’espectador.

Sí que sembla que l’objectiu del nou «Homes» segueix essent posar en evidència el masclisme que roman intacte en la societat de 2017, però l’error de plantejament és flagrant. Els homes que durant més de tres quarts d’hora interpreten Anna Barrachina, Agnès Busquets, Alba Florejachs, Mireia Portas i Glòria Sirvent són tan estereotipats que van més enllà de la paròdia, i acaben en l’esperpent, en el pitjor sentit de la paraula. Probablement, hauria estat molt més eficaç i, segur, molt més punyent, que els cinc homes fossin més reconeixibles entre la majoria en lloc de canis i homes de cromanyó que, de tan caricaturitzats, inspiren més tendresa que fàstic.

Omplir el Condal durant tres mesos és un desafiament, i les concessions potser poden explicar-se en aquest sentit, però l’entreteniment pur i dur també exigeix bon tracte i subtilitat. Un altre dia serà.

← Volver a Homes, la comèdia musical

¡Enlace copiado!