Guapos & Pobres: El musical
19/05/2015
Teatre Musical fet a casa nostre

GUAPOS & POBRES, és un Musical de petit format que vol arribar a tots els públics, especialment al més jove, perquè parla d’un tema que els afecta molt directament… la manca de treball o en tot cas les feines mal pagades i moltes vegades en negre. L’esforç de molts anys d’estudi i esforç, no els ha servit de gaire cosa, a milers i milers de joves que aspiraven a viure com a mínim amb la mateixa qualitat de vida que els seus pares.

Masses coses potser i gairebé cap d’elles tractat amb la suficient seriositat; a més a més, els desenllaços de tots els mini temes, són al meu entendre molt moralistes, força decebedors i allunyats de la realitat, ja que, com en un compte de fades, tot queda resolt en un vist i no vist, immediatament abans del The End.

La meva crónica completa.

Todo lo que necesitas para ir al teatro

Guapos & Pobres: El musical

Guapos & Pobres: El musical

Basado en el libro Guapos & Pobres de Alfredo Ruiz, el musical nos adentra en la realidad con la que vive una generación que va de los 20 a los 45 años y el proceso de adaptación necesario por la que han de pasar los 8 personajes para sobrevivir felizmente en la sociedad en la que les ha tocado vivir.

SINOPSIS:

Guapos & Pobres es un musical que nos cuenta la historia de 8 amigos a los que, desde pequeños, les prometieron que si se esforzaban y estudiaban podrían tener una vida mucho mejor que las que tenían sus padres. Sólo tenían que luchar por sus sueños para el día de mañana sentirse completamente realizados.

Pero la realidad es otra. Después de sacrificarse y prepararse para entrar en el mercado laboral, se dan cuenta que todas las promesas por las que han luchado todos estos años no han servido de nada y se encuentran cobrando sueldos ridículos y con muchísimos problemas para llegar a final de mes. ¿Es ésta la vida que soñaban? ¿Cómo crecer sabiendo que el estado de bienestar se ha visto ultrajado por la situación económica por la que estamos pasando?

Vídeo
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • RUBEN moral
  12345

  La idea no està malament, però potser una mica massa vist no? Hi ha històries poc profundes i massa planeres i a més l’acústica del teatre fa que moltes vegades no s’entengui res del que estan cantant

  21/05/2015
 • Josep Via Santacana
  12345

  Enhorabona a tots als que ho han fet posible, un musical aon els que cantant saben fer-ho i al mateix temps també com a actors i actrius, algo poc habitual sobre tot lo primer.Si afegim que han sustituit la posible falta de mitjans per un talent sobrad i una escenografia funcional i adequada aon la autenticitat, de tot alló que veus al escenari, i lo que t expliquen es creible per real i proper, destacaria 2 o tres numeros concrets, un especialment amb els 3 nois protagonistes per mi ja entre els millor gags dels musicals fets al pais,nomes aquests numeros justificarian la asistencia. Pro malgrat alguns topics, el text crec facilment identificable sobretot per una generaçio que es veura reflexada al escenari,nomes un parell de coses no tan positives,un final per el meu gust masa edulcorat, i algo propi de tots els musicals inclos els mes reconeguts en determinats moments la musica tapa la veu de forma que no posibilita entendre els que es diu, son moments puntuals sobradament compensats en positiu per tot lo demes. Si voleu pasar una bona estona sense necesitat de efectes especials i compartint situaçions que segur t envolten, de vegades amb sonriures i altres amb preocupaçio, aquest es un musical que no us podeu perdre.

  19/05/2015
 • Josep Aguilera
  12345

  Un musical on, almenys jo, m’hi he trobat bastant reflectit en moltes situacions de les escenes. El tema central de l’obra radica en les decisions del moment: totes les decisions que prenem afecten el nostre futur; però com que aquest [futur] és incert, no sempre surten com un es pensava. Ens posa a la vista el passat i les aspiracions del futur; però també se’ns mostra com el present varia sense que nosaltres vulguem. El tema és actual i molt encertat; tanmateix, la posada en escena dels actors és brutal. T’hi pots veure reflectit en qualssevol d’ells o d’elles i ho han fet plenament bé.
  La música en directe sempre és un punt a favor; i no sols ens trobem amb un piano sinó amb un baix, un cello, una guitarra i una bateria, que no són pocs i sonen rebé. De fet, la gran majoria de cançons feien que al final el teu cos agafés el ritme i això és un gran punt. Quedeu-vos amb la veu de tots i totes però, principalment, m’han sobtat la del Mario (Jorge Velasco) i la de la Carolina (Elena Gadel). Però, no us podeu perdre quan canten tots junts! El teatre Goya és un teatre amb bona acústica però quan tothom canta i la música sona, en alguns breus i puntuals moments costava entendre que deien.
  L’escenografia és simple però dinàmica amb panells digitals que complementen perfectament l’obra; el conjunt l’he trobat molt adient. Concretament, en algunes escenes d’humor, on tot encaixava a la perfecció.
  Una obra molt recomanable per passar una tarda al teatre.

  18/05/2015
 • Hebert Parodi
  Hebert Parodi
  12345

  “Guapos & Pobres, el musical”. Només per ser un nou musical i propi, ja mereix bona predisposició. Poca cosa a dir de l’argument que no sabem: retrat fidel de més d’una generació i les promeses d’èxit incomplertes. Barcelona, la millor botiga del món, que ens tracta tan malament (molts, ni podem permetre’ns el luxe de viure-hi). Grans, grans veus (Xavi Duch, Ivan labanda, Elena Gadel, Mariona Castillo,…), bones interpretacions i cinc músics a l’escenari. Com a petites pegues: el so no és bo ja que no se sent gaire bé quan canten, en algun moment es podria escurçar una mica la història i el personatge de la Mariona no acaba de rutllar, començant per l’accent. Tampoc la visió idealitzada d’altres ciutats, on també pateixen els nostres problemes (gent a Londres treballant en precari, per exemple).

  17/05/2015
Artículos relacionados
Guapos, pobres i contra l'IVA cultural

Guapos, pobres i contra l'IVA cultural

26 Maig 2015

Toni Martín i Xavier Torras dirigeixen Guapos&Pobres, un musical que s’endinsa en la precarietat en la què viu una generació a qui es va prometre que, si estudiava i s’esforçava, podria tenir una vida molt millor que la dels seus pares. Amb un elenc format per actors de teatre musical com Elena Gadel, Ivan Labanda, Xavi Duch o Mariona Castillo, l’obra mostra la història de vuit amics entre els 20 i els 45 anys que, després de sacrificar-se i prepara-se per entrar al món laboral, “s’adonen que totes les promeses per les quals han lluitat tots aquests anys no han servit de res i acaben cobrant sous ridículs i tenint moltíssims problemes per arribar a final de mes”.

Hay que ser usuario de Teatre Barcelona
¡Únete, es gratuito! Ya somos más de 80.000

¿Ya estás registrado?

He olvidado la contraseña

Crear usuario

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.