Dopamina, serotonina i adrenalina a dojo!!

Gran reserva

Gran reserva
10/07/2021

“Gran Reserva” és el punt i final d’una experiència que va néixer dels integrants de Rhum & Cia l’any 2014 per retre homenatge al desaparegut Joan Montanyès “Monti”, un dels grans actors i pallassos de l’escena catalana, fundador de la companyia Monti & Cia. La mort el va sorprendre mentre preparava amb Martí Torras un espectacle sobre el pallasso alemany Henri Sprocani Rhum (1904-1953), que havien d’estrenar el 2013 a la Fira de Tàrrega. Finalment, l’espectacle “Rhum” es va estrenar al Festival Grec 2014 (Teatre Lliure de Montjuïc, 24 juliol 2014, dirigit per Martí Torras en homenatge a Monti).  “Rhum” (2014) esdevindria el primer espectacle d’una trilogia homenatge. El segon espectacle va ser “Rhümia” (2016) i l’últim “Rhumans”(2018). Els que vàrem tenir la sort de veure aquests muntatges, i dic sort, perquè en qüestió de dies aquesta companyia exhaureixen totes les entrades, en guardem un gran record.

“Gran reserva”  és una selecció d’alguns dels millors números de tots tres espectacles, tot i que n’he trobat a faltar alguns, com el dels bombers.

 “Gran Reserva” segueix la mateixa fórmula que els muntatges anteriors:  jocs, cançons, gamberrades, bromes, música en directe i números còmics divertidíssims amb els que no pots parar de riure.

 “Gran reserva” és  un homenatge al món del circ i a tots aquells que han dedicat la seva vida a fer-nos riure, una reflexió sobre la figura del pallasso en la societat actual i un viatge dins l’univers dels pallassos.

Dalt de l’escenari quasi tots aquells que ho han fet possible: el Senyor Martínes (Jordi Martínez), el Senyor Arquetti  (Joan Arqué), en Giuliani (Roger Julià), en Peppino (Pep Pascual), en Piero (Piero Steiner), el senyor Paganini (Mauro Paganini ), la presencia de Monti i el record de Guillem Albà.

Riure és un del privilegis dels humans. Riure és beneficiós per la nostra salut, redueix l’insomni, prevé els infarts, fa que eliminem toxines,  és desestressant, crema calories!!!,… Riure ens fa sentir bé, fa que ens alliberem de les energies negatives. Riure és salut. Estem en un moment molt complicat degut a la pandèmia de la Covid-19 , la gent necessitem riure i desconnectar per uns instants de tot el que ens rodeja, per suposat sense banalitzar sobre el que està passant, però és una realitat, necessitem riure.

Feu-me cas i aneu a veure aquests espectacle, us asseguro que riureu encara que sigueu d’aquells a qui els hi costa riure. Penso que és una oportunitat que no hauríeu de deixar passar.

Gràcies Rhum & CIA per fer que la vida sigui molt millor.

← Volver a Gran reserva

¡Enlace copiado!