Gurruchaga ja ho va dir «Ellos las prefieren gordas»

Gordas

Gordas
03/02/2024 - Teatre Condal

Gordas és una comèdia irreverent sobre la fama, la religió, l’amor, l’amistat… i el físic. Què tenen en comú Satanàs, una estrella de cinema, dues monges, una lesbiana convertida per força, les ganes de follar i un donut? Al principi semblen ingredients sense sentit… però ….

Un espectacle per riure (amb alts i baixos) sobre els cossos imperfectes de tots però sobretot en les dones. Les dues actrius són grasses, ‘gordas’ com elles mateixes diuen. I ens expliquen en diferents escenes els moments com saltar-se la dieta, a l’hora de quedar amb algú amb el tinder, el moment de la recerca de moment pel sexe, la recerca el cos somniat a canvi de l’ànima.

Com he comentat, hi ha escenes, esquetxos que són realment divertits; d’altres no tant, però en conjunt és divertit. Una bona proposta per anar a passar l’estona i riure. Com vaig comentar el mateix dia que la vaig veure aquesta setmana, aquestes propostes que venen de Madrid i que estan un dia o un parell de dies de la setmana tenen un públic assegurat. No crec que sigui per ser en castellà, és un públic que vol passar-ho bé i riure una bona estona. Aquestes poden ser les princeses una mica esbojarrades, una mirada al passat, la improvisació amb un bon toc d’humor.

El millor de tot? Voler normalitzar el físic amb quilos de més (o menys), que no sigui el nostre cos l’única carta de presentació per mostrar-nos a nosaltres mateixos. Tant en les xarxes socials, a l’hora de la recerca la feina i la recerca de sexe.
L’obra vol deixar clar que parla de l’obesitat, de la ‘gordura’ i toca (amb més o menys encerts) molts dels estigmes que hi ha sobre ella.
Per cert, no cal tenir uns quants quilos de més per poder entrar a l’obra. Vaig poder veure un teatre ple de gom a gom, amb persones de totes les edats i físics. I tots amb una cosa en comú, totes rient amb elles.

Podeu veure la resta de la meva opinió al següent enllaç

← Volver a Gordas

¡Enlace copiado!