Generació perduda

Generació de merda

Generació de merda
15/05/2017

Són molts els autors teatrals que en fan una reflexió sobre les conseqüències que comporta la crisi econòmica que portem patint durant aquests últims anys. Tan se val si es tracta d’autònoms, joves emprenedors, assalariats o becaris, de la crisis no se’n salva ningú.

Obres com “Sobre el fenomen de les feines de merda” (una comèdia sobre la precarietat laboral a la que es veuen abocats milers de joves), “Autónomos El Musical” (un musical esbojarrat des de la mirada del autònom) o «Fairfly» (una reflexió sobre el mercat laboral actual), són alguns dels títols que s’han pogut veure darrerament a la nostra cartellera. Ara li toca el torn a aquells que se’ls coneix com “generació perduda”.

El text de “Generació de merda” és del guionista i dramaturg Xavi Morato i ens parla de manera irònica d’aquella generació que està formada per persones adultes que encara viuen amb els seus pares.

Tot i que aquest musical es va estrenar al Teatre Regina en el 2014, s’ha pogut veure al Teatre Poliorama (2016) i a l’Eixample Teatre (2017), no ha estat fins ara que l’he pogut anar a veure al Teatre Gaudí .

“Generació de merda” és un musical de petit format, amb quatre músics que toquen en directe i interpretat per sis joves actors amb molt de talent, energia, il·lusió i ganes de treballar.

Malgrat que l’escenografia és quasi inexistent, s’ha construït un espectacle divertit, àgil i esbojarrat.

El text i les lletres de les cançons tot i que són divertides i esbojarrades, ens parlen d’una realitat social realment preocupant. Aquells nois i noies d’entre uns 20-30 anys, que malgrat tenir estudis i estar preparats per independitzar-se , no ho poden fer. Molts han de compartir pis, i d’altres viure amb els pares.

La música en directe és un dels punts forts d’aquest espectacle. Quatre músics sota la direcció del actor, i compositor d’aquest musical Gerard Sesé.

El repartiment és nou respecte a les altres temporades, a excepció de Berta Peñalver que segueix interpretant el paper de l’Alèxia.

Malgrat a que algun dels actors no estava al mateix nivell vocal que la resta, en conjunt ho han fet força bé.

Pel que fa a la interpretació haig de destacar la increïble feina que fa l’actor Eloi Gómez, que em té el cor robat des de que el vaig veure en el musical “El despertar de la primavera” que es va poder veure la temporada passada en aquest mateix teatre, i la interpretació d’en Gerard Sesé en els diversos papers secundaris que fa al llarg del musical, on queda demostrat que a part de ser un bon cantant i actor és un gran showman.

“Generació de merda” és una crítica en clau d’humor sobre la crisis que els ha tocat viure a una generació de joves. Una crítica a la situació laboral. Joves que els és difícil trobar feina , becaris que no reben diners o feines on no hi ha límit d’horari. Una crítica a l’educació actual, tan se val si és pública o privada. Una crítica als valors i a les relacions personals. Una crítica a la dependència del mòbil i a les xarxes socials.

Penso que “Generació de merda” és una bona opció per acostar-vos al teatre a gaudir d’un musical en el que no hi falten ganes i il·lusió. Estic segura que passareu una bona estona tan si us sentiu o no, identificats amb els personatges.

***1/2

← Volver a Generació de merda

¡Enlace copiado!