De Broadway al Paral·lel

Fun Home

Fun Home
24/09/2018

Els amants del teatre musical estem d’enhorabona amb l’arribada de l’Onyric Teatre Condal, el qual ens garanteix una sucosa i estable programació del gènere durant tot l’any. Per a la seva estrena, aquest nou orojecte ens porta un musical que d’entrada el gran públic no coneix, però que ha estat tot un èxit a Broadway a on ha guanyat diversos premis prestigiosos, tant quan es va estrenar ara fa cinc anys a l’Off-Broadway com quan ho va fer posteriorment a Broadway. En aquest sentit, sembla que l’aposta va dirigida més a la qualitat que a la gran comercialitat, fet que encara s’agraeix més al tenir una part de risc en la nostra ciutat.

Es pot dir que Fun home no és el típic musical, els quals naturalment tampoc han de per què tenir res dolent. Per començar, entre d’altres coses, no té entreacte com la majoria dels musicals que provenen de Broadway o del West End, conferint-li una estructura diferent. D’altra banda, cal dir que aquest ha anat madurant per diferents indrets més modestos fins a arribar als grans teatres, però potser el que resulta més significatiu és la modernitat de la proposta i la seva profunditat que pot fer que gent no aficionada al gènere s’enganxi a l’obra. Així, si ens fixem en la temàtica sense entrar-hi molt, veiem que aquesta s’ha pogut veure en moltes altres propostes, però el fet de basar-se en un còmic inspirat en fets reals i trasllar-ho a escena conservant la seva essència li confereix un tret diferenciador que resulta efectiu a l’aconseguir fer-se una gran adaptació sense que s’obviï la profunditat de la història i dels personatges. Així, ens trobem amb una història que barreja la temporalitat d’una forma efectiva i en la que apareixen unes cançons en general gens impostades que ajuden a avançar la trama i a aprofundir en la temàtica i en els personatges, mostrant diverses mirades sobre un mateix tema i també des de les diferents perspectives que condicionen les diferents edats. D’aquesta manera, la història presentada esdevé forta i atrapa a l’espectador despertant emoció i empatia. No obstant, l’obra conté alguns altibaixos que fan que el ritme i la nostra atenció es vagin allunyant per moments, tot i que considero que en el seu conjunt esdevé molt recomanable.

La posada en escena esdevé una grata sorpresa amb una escenografia d’alt nivell, uns bons músics i unes actuacions molt positives. En aquest sentit, l’obra compta amb uns bons recursos tècnics que són molt ben aprofitats i, el que encara és més important, amb uns bons recursos artístics. Així doncs, aquest Fun home és una aposta que marca un futur prometedor per al projecte de l’Onyric, el qual compta amb diversos trets característics del teatre londinenc o novaiorquès i que sembla que no s’oblida de portant-nos també la seva qualitat.

← Volver a Fun Home

¡Enlace copiado!