Res canvia

Els ocells

Els ocells
22/01/2023 - Teatre Poliorama

Els Ocells de La Calòrica és una proposta que no s’hauria de perdre ningú. És divertida, irònica, sarcàstica, intel·ligent i original.
El contingut, el text, la posada en escena, la direcció, la caracterització, la interpretació… absolutament tot és magnífic!

Pot ser que una comèdia escrita farà uns 2.437 anys continuï sent del tot actual?

Els Ocells, considerada l’obra mestra d‘Aristòfanes, es va estrenar l’any 414 aC al Festival de Dionís, en què va guanyar el segon premi.
La comèdia explica la història de dos atenencs adinerats que, farts de la ingerència pública en els seus assumptes particulars, abandonen el món dels humans i convencen als ocells de crear una nova civilització.

Els Ocells de La Calòrica és una revisió d’aquesta comèdia d‘Aristòfanes. Època actual, segle XX. Els protagonistes són Pisteter i Evèlpides, dos joves que fugen de casa per haver comès un acte delictiu. De la mateixa manera que els seus antecessors grecs, decideixen abandonar el món dels humans i convencen als ocells de crear una nova civilització.

Els Ocells és una creació col·lectiva de La Calòrica, una companyia amb segell propi que, mitjançant l’humor, creen obres contemporànies del tot originals.
En Joan Yago firma la dramatúrgia, i sota la direcció d’ Israel Solà, les interpretacions de Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López i Marc Rius.

La Calòrica estudien els mecanismes emocionals que fan funcionar el populisme neo-liberal i es qüestionen quins són els motius del seu auge a escala internacional.
A Els Ocells no deixen a ningú fora de la seva mirada crítica. L’església, la policia, l’exèrcit, la justícia, la política, la humanitat.

Els Ocells és una crítica al populisme, al capitalisme i a la societat amb molt sentit de l’humor.

Aquí és on quedaria de fabula la frase: «L’home és l’únic animal que ensopega dues vegades amb la mateixa pedra», encara que, en aquest cas, es converteixi en ocell.

No us la perdeu per res del món!
És una obra magnífica, el text és brutal i els actors sensacionals.

Bravo per La Calòrica!

← Volver a Els ocells

¡Enlace copiado!