Intentar dir-ho tot

Els dies mentits

Els dies mentits
27/02/2019

Escrit i dirigit per Marta Aran, i interpretat per Lara Salvador, “Els dies mentits” ens parla d’una dona que s’ha estat enganyant durant molt de temps davant d’un “problema” . Ha arribat el moment de sincerar-se i compartir la seva “mentida”. Avui ha decidit per fi, que serà l’últim dia, l’últim dels seus dies mentits.

“Els dies mentits” és un monòleg que ens parla sobre les nostres mentides i les nostres veritats, sobre el que per nosaltres és inconfessable, pel què ens fa sentir o creure que som diferents de la resta.

Una habitació plena de números. Una noia sola. Ens mira i somriu. I de cop i volta ens fa una pregunta: “Quina és la mentida més gran que t’han dit mai?”  Suposo que com jo, penseu…qui són els reis,  la mentida més gran que m’han dit és qui són els reis. Però…a mida que l’hi vas donant voltes, la mentida més gran que t’han dit, no ha estat la de qui són els reis. I…de cop, mentre encara li estàs donant voltes a allò que et van dir i que va ser una mentida, va i ens pregunta: I la mentida més gran que has dit mai?

Quina és la mentida més gran que has dit mai?!!! . La mentida més gran per mi, com suposo que per la protagonista, i com per molts de vosaltres, és aquella mentida que creieu inconfessable i que us avergonyeix. És una de tantes motxilles que portem a l’esquena, i que ens neguem a reconèixer durant molt de temps ( l’homosexualitat, la frigidesa, un avortament, l’anorgàsmia, un vici,…)

Aquest text neix a partir d’unes estadístiques que l’autora va veure publicades en un article; el tema li va interessar i es va començar a fer preguntes. Amb l’ajuda d’articles, entrevistes a professionals i l’experiència d’algunes de les persones afectades, en va sorgir aquest monòleg que s’ha estrenat a la Sala FlyHard.

“El que més em va sorprendre, però, d’aquestes converses, va ser que una de les coses que més les angoixava era la vergonya d’explicar-ho, i que de cara a la galeria o ho vivien en silenci sense mencionar mai el tema o mentien mostrant una realitat completament diferent del que estaven vivint. Per a elles, la seva situació era un tabú, un fracàs. Vivien, de portes enfora, una vida on no existia al seu “problema”.

“Els dies mentits” és el temps que passem auto enganyant-nos amb mentides, per un costat les que ens diuen els altres i per un altre les que acabem dient nosaltres mateixes per tal de sentir-nos integrats dins d’una societat enquistada, intolerant, plena de prejudicis i etiquetes.

Cal destacar la feina de l’actriu Lara Salvador

***/****

← Volver a Els dies mentits

¡Enlace copiado!