Elefant terrible

5/12/2017

Realitats virtuals

L’obra “Elefant terrible” que es pot veure a la Sala Beckett és una reflexió sobre els perill que hi pot haver del mal us i consum de videojocs, jocs virtuals,…Una alerta per a aquells joves i no tan joves (menors  que ja no juguen amb trencaclosques, jocs de construcció o un elefant de peluix), que es poden passar hores i hores davant d’un ordinador, videoconsola o aparell similar, immersos dins d’un joc que els acaba per engolir, endinsant-los en mons ficticis, del que difícilment poden escapar.

L’addicció als videojocs és un problema actual de la societat humana. És important destacar que els videojocs, per si sols, no suposen un perill si se’n fa un ús adequat. Així doncs, l’addicció no se centra en el videojoc, sinó en l’ús descontrolat i abusiu que se’n fa d’ell.

Valoro molt la originalitat i presentació de la proposta, tot i que hi ha moments que costa de seguir i entendre.

El treball de tots dos actors (Eric Balbas i Roger Torns), que a més a més han escrit i dirigit aquest projecte, és admirable. Una interpretació molt acurada que mostra totes les conductes dels addictes als videojocs, com  el malestar cada vegada que s’interromp el joc o no es té temps de jugar, jugar més temps del que es pretenia inicialment, no poder deixar de jugar, invertir massa temps en qüestions relacionades amb els videojocs fins al punt en el qual s’arriba a interferir amb activitats quotidianes o deixar de fer altres coses importants per seguir jugant.

Una proposta que si es poleix una mica, serà sens dubte un imprescindible.

De totes formes us la recomano !!!


Todo lo que necesitas para ir al teatro

Elefant terrible

Elefant terrible

Eric Balbàs y Roger Torns presentan Elefant terrible, uno de los proyectos seleccionados de CROQUIS_BCN la temporada pasada. Desde entonces han llevado a cabo un proceso de investigación dramatúrgico que ha contado con la implicación de un grupo de adolescentes provenientes de dos institutos: Moisès Broggi y Barri Besòs. Los jóvenes han participado en el proceso de creación como asesores artísticos, aportando una mirada propia de su generación

SINOPSIS

Ellos se imaginan a si mismos muy grasos, obesos mórbidos, incrustados en un sofá con unas gafas de realidad virtual y con un vestido completo que les permite adentrarse sensorialmente en múltiples mundos ficticios. Se imaginan pudiendo cambiar de rol como quien cambia de canal, pudiendo mezclar, por fin, el sueño con la realidad. Imaginan que pueden tener todas las posibilidades al abasto, sin moverse del sofá. Imaginan que de golpe son el mismo. Se imaginan perdidos en medio de la red rizomática sin poder volver, sin saber quienes son ni porqué están donde están. Se imaginan eternamente perdidos en un futuro incierto intentando volver al pasado, intentando recuperar aquello que hizo que estemos donde estamos.

Fotos

Elefant terribleElefant terribleElefant terribleElefant terrible

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • 12345

  Maria Carmen Alcázar Chacón

  Us la recomano molt, es tracta d’ una proposta molt original, amb un brillant treball dels dos actors i una escenografia sencilla però molt efectiva, a més de la il.luminació i el so, que ens feien entrar de ple al joc. Ens ho vam passar molt bé, llàstima que només estigui a la Beckett quatre dies, no us la perdeu!

  01/12/2017

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Ahir a la Sala Beckett vaig estar veient aquesta obra escrita, dirigida i interpretada per Eric Balbas i Roger Torns. Inspirada en els videojocs i la realitat virtual, ha tingut un procés de creació de més d’un any i que ha comptat amb l’assessoria de joves adolescents de dos instituts de Barcelona. Ens parla d’uns joves que amb unes ulleres virtuals els permet introduir-se en un món fictici i que per fi poden barrejar el somni amb la realitat, però es troben perduts a la xarxa amb un futur incert i volen tornar al passat i recuperar el que realment som. Amb només un bagul com escenografia, els dos actors fan un excel·lent treball, histriònic en alguns moments, però que no desentona amb el tema. A mi com desconeixedor d’aquest món, m’ha descol·locat en diverses ocasions però entenc que a les persones que els agrada, especialment els joves, l’han gaudit i molt almenys així ho han demostrat amb llarguíssims aplaudiments. Fins diumenge dìa 3, es pot veure.

  01/12/2017