Todo lo que necesitas para ir al teatro

Elefant terrible

Elefant terrible

Eric Balbàs y Roger Torns presentan Elefant terrible, uno de los proyectos seleccionados de CROQUIS_BCN la temporada pasada. Desde entonces han llevado a cabo un proceso de investigación dramatúrgico que ha contado con la implicación de un grupo de adolescentes provenientes de dos institutos: Moisès Broggi y Barri Besòs. Los jóvenes han participado en el proceso de creación como asesores artísticos, aportando una mirada propia de su generación

SINOPSIS

Ellos se imaginan a si mismos muy grasos, obesos mórbidos, incrustados en un sofá con unas gafas de realidad virtual y con un vestido completo que les permite adentrarse sensorialmente en múltiples mundos ficticios. Se imaginan pudiendo cambiar de rol como quien cambia de canal, pudiendo mezclar, por fin, el sueño con la realidad. Imaginan que pueden tener todas las posibilidades al abasto, sin moverse del sofá. Imaginan que de golpe son el mismo. Se imaginan perdidos en medio de la red rizomática sin poder volver, sin saber quienes son ni porqué están donde están. Se imaginan eternamente perdidos en un futuro incierto intentando volver al pasado, intentando recuperar aquello que hizo que estemos donde estamos.

Fotos

Elefant terribleElefant terribleElefant terribleElefant terrible

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • 12345

  Maria Carmen Alcázar Chacón

  Us la recomano molt, es tracta d’ una proposta molt original, amb un brillant treball dels dos actors i una escenografia sencilla però molt efectiva, a més de la il.luminació i el so, que ens feien entrar de ple al joc. Ens ho vam passar molt bé, llàstima que només estigui a la Beckett quatre dies, no us la perdeu!

  01/12/2017

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Ahir a la Sala Beckett vaig estar veient aquesta obra escrita, dirigida i interpretada per Eric Balbas i Roger Torns. Inspirada en els videojocs i la realitat virtual, ha tingut un procés de creació de més d’un any i que ha comptat amb l’assessoria de joves adolescents de dos instituts de Barcelona. Ens parla d’uns joves que amb unes ulleres virtuals els permet introduir-se en un món fictici i que per fi poden barrejar el somni amb la realitat, però es troben perduts a la xarxa amb un futur incert i volen tornar al passat i recuperar el que realment som. Amb només un bagul com escenografia, els dos actors fan un excel·lent treball, histriònic en alguns moments, però que no desentona amb el tema. A mi com desconeixedor d’aquest món, m’ha descol·locat en diverses ocasions però entenc que a les persones que els agrada, especialment els joves, l’han gaudit i molt almenys així ho han demostrat amb llarguíssims aplaudiments. Fins diumenge dìa 3, es pot veure.

  01/12/2017