Un viatge cap a la llum

El viatge d'Orfeu

El viatge d’Orfeu
05/04/2015

“El viatge d’Orfeu” és una obra de creació escrita per Pablo Ley i dirigida per Josep Galindo. Es tracta d’un espectacle pluridisciplinari amb una gran varietat de registres, on músics, actors i cantants ens han fet gaudir, durant més d’una hora, d’un viatge ple d’emocions, on es fusiona la mitologia grega amb el mon contemporani . Un recorregut on s’uneixen, per medi d’un cordó ,dos mons paral.lels, el dels vius i els dels morts.

En la mitologia grega, tres capes de foscor envolten al Tàrtar, un lloc per als pitjors pecadors tan baix com Hades és lluny dels cels, i que són els somnis, l’oblid i la mort.

Entrem, un per un, a la Cova d’Hades i ho fem acompanyats cadascun de la ma d’un dels protagonistes d’aquesta historia. Ens van col.locant al voltant d’una llarga tarima, que serà l’únic element escenogràfic; de seguida ens adonem que el públic entrem a formar part d’aquest curiós viatge . No hi ha  quarta pared, es tracta d’un muntatge per gaudir en primer pla, d’aquesta manera podem veure que cada gest, moviment i xiuxiueig estan perfectament estudiats i del tot complementats amb la música, formant part d’una escenografia del tot minimalista, on les interpretacions i la música són els elements més important de l’obra. Tots els actors, nou en total, han estat genials, tan a nivell interpretatiu, de cos i cant. El text és fantàstic. La il.luminació ha estat un element del tot fonamental dins l’espai escènic.

L’orquestra és sens dubte és una de les parts més importants d’aquest muntatge, ha estat en tot moment el fil conductor de cada historia, oferint-nos una gran diversitat musical. Amb la música hem escoltat el cant de les sirenes, el soroll en la foscor, hem notat la fredor, l’angoixa i la por dels personatges, però també l’esperança i el despertar a la vida.

La veritat és que hem pogut veure que darrera de tot aquest espectacle, hi ha un treball conjunt entre actors, dramaturg i músics molt ben complementats.

Feu-me cas i no us la  perdeu, és una proposta original i del tot imprescindible que no us deixarà indiferents.

← Volver a El viatge d'Orfeu

¡Enlace copiado!