El test

10/09/2017

Entreteniment amb dilema psicològic

Un menjador d’un apartament. Uns amics, dues parelles, es reuneixen per inaugurar el pis, sopar i posar-se el dia. I una pregunta: si poguessis, què escolliries 100.000 euros ara o 1 milió d’aquí a 10 anys?. El què en principi sembla una pregunta senzilla de respondre, es converteix en una argumentació dels pros i els contres d’escollir una o altra opció. Però no només això, es converteix en una pantalla on uns i altres exposaran la seva manera de viure, els seus anhels, els seus retrets i la realitat de la seva relació.

Comèdia divertida, entreteniment en estat pur. Amb un guió que, tot i que potser no és gaire original ni sorprenent en el seu conjunt, està presentat d’una manera àgil i ben travat. Amb moments amb somriures bastant predictibles, no deixa de ser una manera de passar una estona agradable.

Cal destacar la feina de David Vert (Hèctor), l’autèntic impulsor d’aquesta obra. Quan ell entra en la narració és quan t’endinses més en el text. La seva interpretació és versemblant en tot moment, arribant a riure de la seva situació al mateix temps que comparteixes els seus dubtes.

Carme Poll (Paula), Sergio Caballero (Toni) i Clàudia Costas (Berta) estan correctes, com és costum, però sense destacar especialment en el seu paper. Si que hi ha un moment de brillantor cap al final de l’obra quan Clàudia Costas amb la seva interpretació ens provoca la ràbia i la mania que un personatge com el seu, una psicòloga pedant i setciències, ens ha de provocar. Però ja està.

Així doncs, el Club Capitol ens proposa amb El test una obra entretinguda i correcte que, això sí, ens provocarà preguntar-nos, a nosaltres mateixos i al nostre voltant, com respondríem a la pregunta inicial d’aquest embolic. I és que, com diu el personatge de la Berta, no hi ha una llaminadura més temptadora per als adults que els diners.


Todo lo que necesitas para ir al teatro

El test

El test es una comedia de Jordi Vallejo dirigida por Cristina Clemente que gira alrededor de un interesante dilema ¿conformarse con una pequeña fortuna al instante o esperar diez largos años para ganar diez veces más?

SINOPSIS

¿Qué escogerías? ¿100 mil euros ahora mismo, o 1 millón de aquí a diez años? Así de simple, así de difícil.Este es el dilema al que se enfrentan Hèctor y Paula —un matrimonio con problemas económicos— cuando Toni, un buen amigo de la pareja, les plantea el test de personalidad que ha elaborado Berta, su actual compañera, una psicóloga muy exitosa y mediática.

La decisión que tiene que tomar nuestro matrimonio parece muy sencilla: conformarse con una pequeña fortuna al instante, o esperar diez interminables años para ganar diez veces más. Lo que empieza siendo un supuesto teórico, un simple test de personalidad, irá poco a poco desnudando las personalidades y los secretos más profundos de nuestros personajes, los obligará a poner precio a sus principios y, finalmente, los empujará a tomar una decisión que les cambiará la vida. Quién sabe si por siempre jamás.

Vídeo

Fotos

El testEl testEl testEl testEl test

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • 12345

  Alba Tudela

  Tota una sorpresa

  12/10/2017

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  un comèdia divertida a partir d’una premissa interessant: “Què escolliries? 100 mil euros ara mateix o un milio d’aquí a 10 anys?”. Malgrat que el muntatge és simpàtic, la deriva del plantejament inicial com a hipòtesi teòrica i col·loquial cap a una proposta real d’un dels protagonistes és poc versemblant. El text ensenya la seva millor cara en el tram central, on l’acció es precipita i les situacions còmiques se succeeixen amb el ritme que caldria esperar durant tota la peça. Pel que fa a la interpretació destaca i molt, per la seva naturalitat, un encertat David Vert. Veure les conseqüències de l’elecció en els personatges provoca interessants debats postfunció. Surts del teatre debatent entorn a aquesta pregunta i arribes a comprovar com realment es tracta d’una qüestió que, sorprenentment, pot dividir la societat en dues. Com a resum dir que és ana bona tria per anar a passar una estona entretinguda al teatre, que no és poc

  21/01/2017

 • 12345

  Hebert

  “EL TEST” és una comèdia que promet més del que dóna, com d’altres. Què vols: 100.000 € avui o esperar 10 anys i rebre un milió? Amb aquesta pregunta, summament interessant, apunta a les nostres ambicions, actituds vitals, el sacrifici o la recompensa immediata, però en general prefereix quedar-se en la comèdia més típica i amb el sempitern personatge exageradíssim que, això sí, provoca les rialles de gairebé tothom.
  Mentre els personatges intenten decidir què farien veiem les misèries de les parelles i com les afecta l’economia, el preu dels nostres principis, la comoditat del conegut….Trontolla la nostra postura si ja no es un test sinó quelcom real? I això té conseqüències? Aquestes decisions tan personals han de ser consensuades? Alguna pinzellada de molta qualitat (com afecta als fills les decisions dels pares) i alguns temes malauradament només apuntats, com perquè la dona ha de renunciar als seus principis i ell, ni s’ho planteja i se li admet.
  Un detallàs que pot semblar insignificant però per mi va ser gairebé màgic: els personatges sopen i veiem que el consomé fumeja! o que les torrades amb paté són reals.
  El millor: Un final de mèrit, inesperat i que a més no busca la sorpresa per se sinó que està ben lligat al cos de l’obra.
  No tan bé: interpretacions (en gira), per mi, no gaire reeixides tret de la professional autopagada de si mateixa de la Clàudia Costas i la resta o fluixes o histriòniques.
  En resum: un tema que pretén que porti a reflexions al sortir del teatre, que donaria per molt de si però es tracta de forma repetitiva, i que busca la riallada escandalosa. Jo, ho admeto, només he rigut amb “Eh, que tinc estudis jo!”. “Home, que vas fer Humanitats…” Això sí, el públic s’ho va passar d’allò més bé. En fi, massa semblant a altres comèdies que triomfen i a mi em deixen més aviat fred com Els veïns de dalt, Art…

  21/10/2016

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  No ho vaig fer en el seu moment a la Muntaner i ahir vaig veure aquesta obra a Cecuca, al meu poble. Escrita per Jordi Vallejo i dirigida per Cristina Clemente i tenint com a base la pregunta Que escolliries cent mil euros ara o un milió d’aquí a deu anys?, dues parelles d’amics, uns amb una vida molt acomodada i els altres uns emprenedors que els negocis no els han anat bé, s’ajunten per sopar a casa dels primers. Tal com avança la trama de forma àgil i amb constants girs, es van desemmascarant cadascun dels personatges aflorant tot tipus de sentiments inclos infidelitats i sortint a la llum que cap és el que aparenta. Amb moments divertits però amb un fons punyent, els quatre actors David Bagés, David Vert, Dolo Beltrán i Mima Riera fan una magnífica interpretació. Molt bé així mateix l’escenografia molt actual i d’acord amb l’obra. La veritat és que vaig passar molt bona estona i quan surts al carrer et preguntes, I tu que faries ?. Desconec si estan de gira, però si és així i no l’heu vist feu-ho

  21/05/2016

 • 12345

  Mª Elena Pérez Llamazares

  Imprescindible. Tiene la capacidad de hacerte reír al tiempo que reflexionar. Los actores excepcionales y creyéndose su papel. Dolo, magistral.

  30/03/2016

 • 12345

  Montse Surroca Castella

  Molt recomanable. Tots quatre actors broden el seu paper. Fa riure, és una obra jove, actual, i alhora fa pensar. Que faries tu?

  13/03/2016

 • 12345

  Sonia Sala Ortiz

  Una obra dinàmica, interessant, entretinguda i que no et deixa indiferent. Molt bon treball de posada en escena que fa que tot lligui i que, a part de plantejar un dilema moral et fa riure. ..sobretot de tots nosaltres. Cal destacar com a actors l’”Héctor ” i la “Berta”, saben transmetre el que està passant i et fan mantenir l’ atenció. Molt recomanable!!!

  08/03/2016

Artículos relacionados

Què tries: un feix de diners ara, o multiplicat d'aquí uns anys?

Què tries: un feix de diners ara, o multiplicat d'aquí uns anys?

8 maig 2017

El guionista Jordi Villarejo (La Riera, Sin Identidad) s’estrena al teatre amb El test, una tragicomèdia dirigida per Cristina Clemente i protagonitzada per Sergio Caballero, Clàudia Costas, Carme Poll i David Vert que arriba al Club Capitol després de l’èxit a la Sala Muntaner i una gira per Catalunya.

Leer más... n