Un conte visual

El salvaje

El salvaje
14/02/2018

“El salvaje” és una versió teatral, escrita i protagonitzada per l’actor i guionista argentí Pablo Finamore, del conte antropològic homònim de l’escriptor uruguaià Horacio Quiroga, un dels millors narradors de contes llatinoamericà de tots els temps.

En “El Salvatge”, l’actor Pablo Finamore ens explica un conte de manera visual; una ficció en el que la paraula, el gest i el moviment adquireixen vida i significat.

El salvatge ens fa fer un salt en el temps, per traslladar-nos a l’era terciària, dins d’un paisatge on les pluges torrencials són constants; un lloc on conviuen dinosaures, animals salvatges i “el salvatge”, protagonista principal d’aquest conte.

El més destacable de tot aquest espectacle és la magnífica direcció de Román Lamas en la creació del personatge (gest, moviment, interpretació, … tot estudiat al mil.límetre) , i l’indiscutiblement i extraordinària interpretació de l’actor Pablo Finamore, que té la capacitat de transformar-se literalment en “el salvatge”, tot i que no està caracteritzat com a tal. Una transformació realment impressionant, que mitjançant  el gest, la mirada, sons guturals i moviments corporals, aconsegueix que veiem a escena al salvatge que tots portem dins els nostres gens.

La música de Luís Reales,  barrejada amb els sons secs i vibrants del cajón que Pablo toca durant alguns moments de la representació, fa que ens endinsem i visquem en més intensitat el relat.

Però de què ens parla El Salvatge?

Del despertar de la consciencia, de l’evolució de l’espècie davant la necessitat, del descobriment del jo i dels altres, de l’evolució a la intel·ligència, de la tenacitat i capacitat que tenim els éssers humans de lluitar com a espècie per sobreviure, de la lluita des de la debilitat per la subsistència. “El salvaje” en definitiva és un viatge cap a la profunditat de la identitat humana.

 

Molt recomanable, tan a nivell interpretatiu, com de direcció actoral.

Properament de nou en programació a La Badabadoc Teatre.

***/ ****

← Volver a El salvaje

¡Enlace copiado!